Hyppää pääsisältöön

Lapset

Perhe irti penkistä

Vuodelta 2022
Päivitetty 20.09.2022 11:35.
Perhe irti penkistä juontajat Ville ja Aapeli Mononen
Kuva: Yle Pikku Kakkonen

Lauantaina 17.9.2022 starttaa Pikku Kakkosen lauantaiaamuissa kuusi viikkoa kestävä Perhe irti penkistä -kampanja, joka kannustaa lapsiperheitä löytämään yhteisen tekemisen kautta merkityksellisiä asioita arkeen koko perheelle hauskojen tehtävien innoittamana. Tavoitteena on synnyttää liikettä ja vähentää turhaa paikoillaan oloa.

Perhe irti penkistä -studiolähetyksiä isännöivät Pikku Kakkosesta tutut isä ja poika, Ville ja Aapeli Mononen. Villen ja Aapelin kanssa kerrataan kuluneen viikon tapahtumat, katsellaan perheiden lähettämiä Kunnian kivi -kuvia ja annetaan aina ohjelman lopuksi uusi viikkotehtävä seuraavalle viikolle.

Perhe irti penkistä - Toista Yle Areenassa

Kampanja päättyy lauantaina 29.10.2022 klo 9–10 Yle Areenan suoraan Perhe irti penkistä -livelähetykseen. Suoraa lähetystä houstaa Ville Mononen ja asiantuntijoina kysymyksiin vastailevat Urheiluopistot ry:n ammattilaiset.

Yhteistyö urheiluopistoverkoston kanssa

Lapsiperheiden liikkuvan arjen merkityksellisyys ja huoli lasten ja nuorten liikkumattomuudesta toi yhteen urheiluopistoverkoston ja Pikku Kakkosen. Syntyi Perhe irti penkistä -kampanja.

Kampanjan pohjana toimii urheiluopistoverkoston lapsiperheille luomat Kuusi askelta kohti liikkuvampaa arkea -ohjeet, joiden tarkoituksena on kannustaa erityisesti vähän liikkuvia perheitä löytämään yhteisen tekemisen kautta merkityksellisiä asioita arkeen hyvin matalalla kynnyksellä.

Askelten tavoitteena on lisätä aikuisten ymmärrystä liikkumisesta ja siitä, miten tärkeää aikuisen ja lapsen yhdessä tekeminen on lapsen kehitykselle ja vuorovaikutussuhteen luomiselle. Askelten tueksi luotiin perheen yhdessä toteutettavat viikkotehtävät, joiden suorittamisessa pääsee alkuun hyvin matalalla kynnyksellä.

Lauantain lähetyksissä annettuja viikkotehtäviä voi suorittaa annetussa järjestyksessä tai vapaavalintaisessa järjestyksessä. Viikkotehtävän suorittamisen merkiksi otetaan aina ryhmäkuva Kunnian kivellä, joka voi olla mikä tahansa korkea paikka tehtävän suorittamispaikalla. Kunnian kivi -kuvia voi jakaa somessa tunnisteella #perheirtipenkistä tai #kunniankivi.

Lisätietoja Perhe irti penkistä -kampanjasta, sen etenemisestä, osallistumisesta ja taustoista löytyy yle.fi/lapset -sivulta.

Perhe irti penkistä -aktiivisuuskiekko

Perhe irti penkistä -aktiivisuuskiekolla voit helposti testata paljonko sinä vietät aikaa puuhaten ja touhuten suhteessa istumiseen/löhöämiseen yhden päivän aikana.

Hyvänä tavoitteena on löytää tasapaino näiden kahden toiminnon, liikkeen ja paikallaan olon välille siten, että huomioidaan myös riittävä unen määrä ja tarvittava lepo.

Tulostettava aktiivisuuskiekko avautuu kuvaa klikkaamalla.

Lähetä kunnian kivi -kuvasi leähetykseen
Täytä lomake.

Perhe irti penkistä somessa

Muokattu 20.9. Vaihdettu sanamuotoja.

Lisää aiheesta Yle Areenassa