Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Muuta tiensä päähän tulleen pesukoneen rumpu hauskaksi ja toimivaksi grilliksi

Vuodelta 2022
Muuta tiensä päähän tulleen pesukoneen rumpu hauskaksi ja toimivaksi grilliksi - Toista Yle Areenassa

Kun Strömsön kausi käynnistyy, saamme erikoisvieraan, kokki Paul Svenssonin. Paul on haka tekemään hyvää ruokaa ja myös kiinnostunut erilaisista tavoista valmistaa ruokaa.

Olemme molemmat ihastuneet grilleihin ja grillaamiseen. Kun muistelen menneitä vuosia, voin todeta, että Paul ja minä olemme tehneet monia grilliin liittyviä ohjelmia ja tuotteita yhdessä. Olemme tehneet kolmijalkaisen säädettävän grilliritilän ja grillin öljytynnyrin puolikkaasta ja grillanneet kaasulla ja hiilillä sekä kokeilleet erilaisia sähkögrillejä. Nyt on uuden kokeilun aika – aika muuttaa vanhan, tiensä päähän tulleen pesukoneen rumpu toimivaksi grilliksi.

Pesukoneen rumpu on melkein kuin tehty toimimaan grillinä. Ensinnäkin se on tehty ruostumattomasta materiaalista, joka kestää tuulta ja tuiskua, ja siinä on paljon reikiä, joiden ansiosta tuli saa paljon happea.

Osa pesukoneesta.
Kuvateksti Kiinnitä rautaputkijalat pulteilla ja muttereilla.
Kuva: Juha Leskelä / Yle

Päältä tai edestä täytettävä – molemmat toimivat

Päältä täytettävässä mallissa on luukut, ja luukut sopivat täydellisesti käytettäväksi puiden lisäämiseen. Päältä täytettävässä pitää itse tehdä kulmahiomakoneella aukko, johon grilliritilä sijoitetaan. Ellei tee aukkoa ritilälle, voit käyttää grilliä paistamiseen. Molemmat tekemäni grillit on tehty päältä täytettävistä pesukoneen rummuista.

Jos rumpu on edestä täytettävästä koneesta, puut täytetään päältä, koska siitä puuttuu luukku. Tässä mallissa on etuna se, että aukko ritilää varten on valmiina, mutta ritilä on nostettava pois, kun lisää puita.

Tee näin:

  1. Poista rummussa olevat muoviosat ja polta rumpu kunnolla, että saat pois kaikki pesuainejäämät.

  2. Pane rumpu vanhan autonvanteen päälle tai ruuvaa kiinni kolme rautaputkijalkaa, jotta saat grillin vähän irti maasta.

  3. Hanki sopiva ritilä ja sijoita se grilliin. Käytin vanhan puhki ruostuneen pallogrillin ritilää.

Sipuligrillaus.
Kuvateksti Valvo grilliä, kuten muulloinkin, kun on kyse kuumuudesta ja tulesta.
Kuva: Strömsö/ Yle

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä