Hyppää pääsisältöön

Askartelu ja käsityöt

Neulo Strömsö-villatakkia kanssamme suorassa lähetyksessä torstaina kello 19

Neulo Strömsö-villatakki kanssamme - Toista Yle Areenassa

Seuraa Leetä ja Eliniä livenä Strömsöstä ja kysy chatissa kaikkea Strömsön villatakkiin liittyen. Vastaamme kysymyksiin myös suomeksi.

Tervetuloa taas neulomaan kanssamme! Nyt, kun Strömsö-villapaidan villatakkiversion ohje on julkistettu, ajattelimme, että voisi olla mukavaa neuloa villatakkia yhdessä. Monella neulojalla on myös monia erilaisia kysymyksiä, joten ajattelimme, että järjestämme suoran lähetyksen ja yritämme vastata mahdollisimman moneen kysymykseen.

Villatakin neulominen on hiukan hankalampaa kuin villapaidan neulominen, joten se voi vaatia hiukan enemmän kärsivällisyyttä, varsinkin jos on aloittelija. Toistemme kannustuksella ja tuella toivomme kuitenkin, että moni ottaa haasteen vastaan.

KAL tarkoittaa "knit-a-long" – yhdessä neulomista

Keväällä 2020 neuloimme yhdessä ensi kerran. Silloin neuloimme yksinkertaisen ilmavan hartiahuivin ja kokosimme kuvat hashtagilla #strömsökal1 innostaaksemme toisiamme ja jakaaksemme luomisen iloa. Toisen yhteisneulonnan aikana neuloimme Nenäpäivä-sukkia ja kuvat löytyvät hashtagilla #strömsökal2. Kolmas yhteisneulontamme oli suurin, silloin neuloimme Strömsö-villapaidan. Sen jälkeen #strömsökal3 ja #strömsötröjan ovat olleet ahkerassa käytössä. Jatkamme edelleen #strömsötröjan käyttöä JA nyt ajankohtaista hashtagia #strömsökal4 villatakin neulonnasta.

Some on tehnyt omien neuleprojektien jakamisesta ja muiden samanhenkisten ihmisten löytämisestä helppoa ja hauskaa. On tärkeää tuntea yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta varsinkin vaikeina aikoina. Strömsön suorana lähetetyistä neuleilloista on pidetty paljon, ja monet ovat jo kyselleet, milloin on seuraava kerta. Nyt olemme taas neulomassa yhdessä teidän kanssanne!

Nainen rannalla
Kuvateksti Lee Strömsö-villatakissa, joka on kokoa S.
Kuva: Minna Mäkelä / Yle

Suoran lähetyksen löydät Areenasta

Torstaina 22. syyskuuta 2022 klo 19 Suomen aikaa, voit klikata itsesi seuraamaan suoraa lähetystä Yle Areenassa tämän linkin kautta. Ohjelma näkyy vasta 22. syyskuuta klo 19.

Klikkaamalla samaa linkkiä voit myös katsoa ohjelman jälkikäteen.

Ohje

Ohjeen villatakkiin löydät tästä: Strömsö-villatakki

Villatakki neulotaan ylhäältä alaspäin ja leikataan edestä auki, jonka jälkeen neulotaan nappilistat. Erillisestä artikkelista löydät ohjevideot neuletyön eri vaiheista.

Nainen pitää neuleprojekti kädessä
Kuvateksti Kaarroke on valmis!
Kuva: Minna Mäkelä / Yle

Kysy!

Livelähetyksen aikana voit esittää kysymyksiä Areenan chatin kautta. Jotta se toimisi, sinun täytyy kirjautua sisään Yle Tunnuksilla. Klikkaa tätä linkkiä luo Yle Tunnus rekisteröityäksesi. Ohjelmaa voi katsoa myös rekisteröitymättä. Jos haluat tehdä kysymyksiä etukäteen ja saada vastauksia suorassa lähetyksessä, voit kirjoittaa niitä tämän artikkelin alla olevaan kommenttikenttään.

Jaa luomisen iloa edelleen

Jaa neuleprojektisi hashtageilla #strömsötröjan ja #strömsökal4, niin löydämme sinut somesta. Hashtagilla #strömsötröjan löydät Instagramista jo yli 7 500 valokuvaa, joista voit etsiä inspiraatiota, kun valitset oman villatakkisi värejä.

Tästä voit nähdä kuvat #strömsötröjan Instagramissa

Sisältö muilla kielillä