Hyppää pääsisältöön

Tiede

Pentuliveen etsitään uutta pentuetta – saadaanko koiraperheen elämää seurata tänäkin syksynä?

Vuodelta 2022
Pentuliven keltainen labradorinnoutajapentu tyytyväisen näköisenä kasvattajan kämmenillä. Pennun silmät ovat vielä kiinni.
Kuvateksti Pentuliven labradorinnoutajanpentu rentoutui kasvattajan sylissä.
Kuva: Kasvattajan albumi

Supersuositulle Pentulivelle suunnitellaan toista kautta. Sitä varten haemme nyt uutta koirapentuetta ja laatuun panostavaa kasvattajaa.

Ylen Pentulive oli viime vuodenvaihteen jättihitti. Suloisten labradorinnoutajan pentujen ja lempeän Akka-emon arkea seurattiin suorana lähes yhdeksän viikon ajan synnytyksestä pentujen luovutukseen. Pentuliven striimi käynnistettiin tuona aikana yhteensä yli 25 miljoonaa kertaa! Myös tapahtumista raportoinut seuranta-artikkeli sai yli kaksi miljoonaa sivulatausta.
Haluamme ilahduttaa ihmisiä uudella Pentulivellä, ja etsimme siihen sopivaa kasvattajaa.

Tietyn rodun sijaan painotamme etsinnässä sitä, että jalostuksessa korostuvat terveys ja luonne, pennuilla on hyvä emo ja pennut sosiaalistetaan jo kasvattajalla huolellisesti.

Mitä Pentuliveen osallistuminen tarkoittaa kasvattajalle?

  • Teet yhteistyötä ja saat tukea kaikissa asioissa Ylen Pentulive-tiimiltä. Sinun avullasi voimme kertoa pentujen tuoreista kuulumisista, ja sovimme yhdessä esimerkiksi tulevan viikon hoitotapahtumista.

  • Asennamme ja puramme Pentulivessä käytettävät kamerat ja valot. Kuvausympäristöstä näkyy vain pennuille varattu, yhdessä sovittu alue ja kamerat suunnataan lattiatasoon kohti pentuja. Pentujen tuhinat ja muut aidot äänet ovat osa Pentuliveä, mutta voit halutessasi vaientaa mikrofonit väliaikaisesti.

  • Pysyt nimettömänä ja kasvottomana, mutta toivomme, että käsiäsi näytetään ja ääntäsi kuullaan pentuja hoitaessasi.

  • Maksamme kaikki striimin tekemisestä johtuvat kulut sekä kohtuullisen korvauksen osallistumisesta Pentuliven tekoon.

Kiinnostuitko?

Lähetä viesti osoitteeseen yle.tiede@yle.fi otsikolla "Pentulive" ja kerro perustiedot mahdollisesta pentueesta, yhteystietosi ja asuinpaikkasi sekä se, miksi juuri teidän pentueenne olisi sopiva Pentuliveen.
Voit olla meihin yhteydessä myös siinä tapauksessa, että vasta pohdit asiaa. Vastaamme mielellämme sinua askarruttaviin kysymyksiin.

Tehdään yhdessä syksyn hurmaavinta sisältöä!

Katso Akka-emon ja pentujen kahdeksan viikkoa 18 minuutissa

Pentuliven parhaat palat 2021: Akan ja pentujen kahdeksan viikkoa - Toista Yle Areenassa