Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Diandran versio Kelly Clarksonin hitistä ei jätä kysyttävää – katso vaikuttava veto!

Vuodelta 2022
Diandra laulaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Diandra
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kuka toi mukanaan Finlandian? Kuka sytyttää inspiraationsa The Beach Boysilla? Elämäni Biisiä pelattiin jälleen viime lauantaina suorassa lähetyksessä Tampereella.

Elämäni Biisin pelisohvat täyttyivät viime lauantaina hilpeästä tunnelmasta ja koskettavista hetkistä, kun jälleen viisi julkisuudesta tuttua vierasta paljastivat omia elämänsä biisejä ja tarinoita niiden takaa.
Kauden kolmannessa jaksossa Katja Ståhl sai vieraakseen kirjailija-käsikirjoittaja Kirsti Mannisen, toimittaja-kirjailija Matti Röngän, vaaliasiantuntija Sami Borgin, urheilutoimittaja Kaj Kunnaksen ja Tehyn puheenjohtajan Millariikka Rytkösen.
Illan tähtiartisteina nähtiin Tero Vesterinen, Irina, Diandra ja Kasmir. Jakson kappaleita säesti tuttuun tapaan ohjelman oma orkesteri Kalle Torniaisen johdolla.

Kalle Torniainen soittaa rumpuja Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Kalle Torniainen
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Sami Borg toi mukanaan Kelly Clarksonia

Jakson aikana kuultiin jälleen kerran kavalkadi toinen toistaan vaikuttavampia esityksiä. Illan kiistattomiin huippukohtiin kuului Diandran tulkinta kappaleesta Because of You, jonka omaksi elämänsä biisikseen oli valinnut Sami Borg.

Diandra - Because of You - Toista Yle Areenassa

Borg kertoi kärsineensä kappaletta valitessaan runsaudenpulasta, mutta päätyneensä lopulta tekemään valinnan esittäjä edellä. Tässä tapauksessa artistiksi valikoitui Kelly Clarkson, jonka Borg kertoo löytäneensä viimeisen kymmenen vuoden aikana.
- Hän on järkyttävän taitava tekninen laulaja ja mahtava tunteen välittäjä, Borg kuvaili suosikkiartistiaan.

Sami Borg kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Sami Borg
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Because of You -kappale on Borgin mukaan nykyisin kiinteä osa erityisesti erityisesti hänen aikaisia aamuherätyksiään.
- Jos NHL ei jaksa sinä aamuna kiinnostaa riittävästi, niin lähden katsomaan netistä kuulokkeiden kanssa Kelly Clarksonia ja tätä kappaletta, Borg summaa.

Kasmir ja Ylioppilaskunnan Laulajat The Beach Boys -tunnelmissa

Suoran lähetyksen aikana lavalla nähtiin myös vierailevia laulajia, kun Ylioppilaskunnan Laulajat liittyivät mukaan kahteen jaksossa kuultuun kappaleeseen.

Kasmir ja Ylioppilaskunnan Laulajat laulavat Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Kasmir & Ylioppilaskunnan Laulajat
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Illan viimeisessä kappaleessa lavan Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa jakoi Kasmir, joka tulkitsi verrattomasti The Beach Boys -yhtyeen biisin Good Vibrations.
Kappaleen oli valinnut Kirsti Manninen, jolle kyseinen laulu on toiminut voimabiisinä jo miltei 60 vuotta.
Ensimmäisen kerran Manninen kuuli kappaleen syksyllä 1966 täytettyään juuri 14 vuotta. Hänen silloinen poikaystävänsä oli suuri The Beach Boys -fani, mutta myös Manniselle Good Vibrations -kappale kolahti heti ensi kuulemalta suoraan selkäytimeen.


Nuoruudessaan Manninen sai elämänsä biisistä voimaa vaikean murrosiän, vanhempien avioeron, koulukiusaamisen ja sydänsurujen keskellä.

Kirsti Manninen kertoo tarinaansa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Kirsti Manninen
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

- Tämä biisi vahvisti mun uskoa siihen, että se mikä ei tapa vahvistaa. Maailma on avoinna ja kaikki on mahdollista, kun vaan tarttuu rohkeasti sellaisiin uusiin asioihin, joista tulee hyvät vibat, Manninen kertoi.
Manninen on palannut kappaleen äärelle elämänsä varrella useasti, jopa Hollywoodissa asti.
Vuonna 1999 Hollywoodiin kurssimatkalle lähtenyt Manninen oli reissuseurueensa ainoa ajokortillinen, joten ajovastuu sysättiin hänelle. Eräänä iltana Mannisen kuljettaessa seuruettaan pitkin Sunset Boulevardin iltaruuhkaa, alkoi autoradiosta soida yhtäkkiä Good Vibrations.
- Silloin mä tajusin, että maailma on mulle edelleen auki, kunhan mä teen sellaisia asioita, joista tulee hyvät vibat, Manninen totesi.
Kirjailija-käsikirjoittaja paljasti lähetyksessä myös sen, että vielä tänäkin päivänä hän käynnistää inspiraationsa lähes joka aamu kuuntelemalla kyseisen biisin.
Katso Kasmirin ja Ylioppilaskunnan laulajien verraton versio Mannisen biisivalinnasta alta.

Kasmir & Ylioppilaskunnan Laulajat - Good Vibrations - Toista Yle Areenassa

Loppupotpurissa ikivihreitä klassikoita

Jokaisen Elämäni Biisi -jakson päätteeksi kuullaan perinteisesti kotikatsojien toivebiiseistä koottu potpuri. Kolmannen jakson loppupotpuri koostui kahdesta ikivihreästä klassikkobiisistä: Muisto vain jää ja Suuret setelit.
Jakson loppupotpuri sai myös sekä illan vieraat että juontajan laittamaan jalalla koreasti. Katso koko toivepotpuri alta.

#Elämänibiisi-toivepotpuri - Toista Yle Areenassa

Jaa oma tärkeä kappaleesi sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi, ja juuri sinun elämäsi biisi saattaa päätyä osaksi tulevien jaksojen loppupotpuria.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat tänäkin syksynä liittyä pelaamaan myös kotikatsojat, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.
Tänä syksynä koko kauden voittaja saa itselleen pääpalkinnon, joka sisältää elämysmatkan Tampereelle. Pelaajien kesken arvotaan myös pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle.
Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.
Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.
Kauden seuraava jakso nähdään lauantaina 17. syyskuuta, jolloin Elämäni Biisiä pelaavat muun muassa Virpi Suutari ja Esko Roine.
Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.

Finlandia Vibrations - Toista Yle Areenassa