Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisin pyhäinpäivän erikoisjaksossa kunnioitetaan Vesa-Matti Loirin elämäntyötä - vieraina muun muassa Hannele Lauri ja Olli Ahvenlahti

Vuodelta 2022
Näyttelijä Vesa-Matti  Loiri.
Kuva: Erkki Suonio / Yle

Elämäni Biisi kunnioittaa elokuussa edesmenneen taiteilija Vesa-Matti Loirin uraa pyhäinpäivänä 5.11.2022. Erikoisjakson vieraiksi saapuvat muun muassa Hannele Lauri, Olli Ahvenlahti ja Ile Vainio.

Elämäni Biisin pyhäinpäivän erikoisjaksossa muistellaan musiikin ja tarinoiden merkeissä legendaarisen näyttelijä ja laulaja Vesa-Matti Loirin monikymmenvuotista uraa ja tuotantoa.

Monipuoliselle taiteilijalle omistetun illan vieraiksi on kutsuttu viisi Loirille tärkeää ystävää ja kollegaa, muun muassa näyttelijä Hannele Lauri, muusikko Olli Ahvenlahti, näyttelijä Rea Mauranen ja sanoittaja-tuottaja Ile Vainio. Jokainen jaksossa kuultava kappale ja tarina linkittyy jollakin tavalla Loirin elämään tai uraan.

Illan juontaa tuttuun Elämäni Biisi -tapaan Katja Ståhl. Ohjelman omaa bändia luotsaa Loirin pitkäaikainen ystävä ja yhteistyökumppani Kalle Torniainen.

Vesa-Matti Loiri esiintyy istuen Elämäni Biisi -lavalla.
Kuvateksti Vesa-Matti Loiri Elämäni Biisin joulujaksossa 2020
Kuva: Atte Mäläskä

Vesa-Matti Loiri raivasi tiensä suomalaisten sydämiin monipuolisuudellaan ja lahjakkuudellaan. Näyttelijänä ja laulajana tutuksi tullut Loiri nousi kansan tietoisuuteen vain 17-vuotiaana Mikko Niskasen Pojat-elokuvassa.

Sen jälkeen hänen uransa varrelle mahtui muun muassa useita teatterirooleja, lukuisia elokuvia Uuno Turhapurona ja väkeviä laulutulkintoja Eino Leinon runoista. Yhteensä Loiri ehti elämänsä aikana näytellä lähes 60 elokuvaroolia ja levyttää 34 albumillista musiikkia.

Loiri vieraili Elämäni Biisi -ohjelmassa itsekin vuonna 2020, kun ohjelman toisen tuotantokauden joulujaksossa kuultiin hänen tulkintansa kappaleesta Varpunen jouluaamuna.

Erikoisjakso nauhoitetaan etukäteen Tampereen Mediapoliksessa maanantaina 26.9.2022. Lipuista löytyy lisätietoa tuotantoyhtiö Yellow Film & TV:n hallinnoimilta Elämäni Biisi-illat sivuilta osoitteesta elämänibiisi.fi.

Elämäni Biisin Vesa-Matti Loiri -erikoisjakso nähdään lauantaina 5.11.2022 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.