Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla mukana nimekkäitä keskustelijoita – tavoitteena syventää ymmärrystä toisistamme

Päivitetty 26.09.2022 13:26.
Hyvin sanottu -fetivaalin juontajat Marleena Lammikko, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantala ja Aliisa Ristmeri.
Kuvateksti Hyvin sanottu -festivaalin juontajat Marleena Lammikko, Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen ja Aliisa Ristmeri.
Kuva: Jukka Lintinen ja Heidi Anttila / Yle

Keskustelufestivaali järjestetään 30.9.–1.10.2022 Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Osaa keskusteluista voi seurata Yle Areenassa ja Yle.fi:ssä.

Tapahtumassa ovat keskustelemassa muun muassa Katri Helena, Jasper Pääkkönen, Kirsi Piha ja Piritta Hagman.

Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Hyvin sanottu -keskustelufestivaalilla puhutaan avoimesti mokista, kateellisuudesta, uskomuksista, vaikeiden uutisten vastaanottamisesta sekä toivosta. Tapahtuman juontavat Milla Madetoja, Jussi-Pekka Rantanen, Aliisa Ristmeri ja Marleena Lammikko. Tapahtuma on avoin yleisölle ja kaikki voivat osallistua keskusteluun.

“Haluamme lisätä suomalaisten rohkeutta osallistua keskusteluihin tarjoamalla positiivisia kokemuksia ja mahdollisuuden syventää ymmärrystä toisistamme. Keskusteluun osallistuminen voi olla mukavaa ja helppoa! Edistämme kulttuuria, johon kuuluu kuunteleminen, toisten rohkaisu, puolustaminen ja terve itseluottamus”, kertoo festivaalin päätuottaja Markus Liimatainen.

Tapahtuman aikana käydään jopa 77 keskustelua erilaisista aiheista. Festivaali rakentuu kolmenlaisista keskusteluista: julkisista, luottamuksellisista ja pop up -keskusteluista. Keskustelufestivaalin järjestää Yle, Erätauko-säätiö ja Hämeenlinnan kaupunki yhdessä muiden Hyvin sanottu -hankkeen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Poimintoja Ylen järjestämistä keskusteluista:

Onko toivossa yhä hyvä elää?

Mikä antaa toivoa Katri Helenalle, Jasper Pääkköselle, Shawn Huffille tai Pekka Hyysalolle? Erilaiset kriisit, kuten sota Ukrainassa, koronaepidemia ja ilmastonmuutos, ovat koetelleet toivoamme. Keskustelijat kertovat muun muassa hetkistä, jolloin he ovat menettäneet toivonsa – mikä auttoi heitä eteenpäin elämässä?

1.10. klo 15.30–16.30 Yle Areenassa ja Yle.fi:ssä

Elämäni moka

Millaisia elämänsä mokia ovat Katja Ståhl ja Gogi tehneet elämänsä aikana? Entä miten mokiin suhtautuvat Timo Lavikainen ja Eeva Vekki?

30.9. klo 18.00–19.00 Yle Areenassa ja Yle.fi:ssä

Oma koti kullan kallis – kodin merkitys
Mitkä asiat tekevät kodin ja mistä sellainen löytyy? Miltä tuntuu, kun koteja on useampi kuin yksi? Näkemyksiään kodin merkityksestä kertovat Piritta Hagman, Jussi Vatanen, Ahmed Mesaedy ja Lotta-Sofia Saahko.

1.10. klo 13.00–14.00 Yle Areenassa ja Yle.fi:ssä

Onko ok olla rikki?
Voiko mielenterveyden ongelmista puhua? Mitä vertaistuki merkitsee? Yhä useampi päättää kertoa esimerkiksi omasta uupumuksestaan julkisesti. Keskustelemassa Roosa Rahkonen, Essi Sainio ja Jonne Juntura.

30.9. klo 11.45–12.45 Yle.fi:ssä

Kaikki on pilalla -räntti
Tässä keskustelussa avaudutaan kaikista ärsyttävistä asioista! Aale Päivinen, Venla “perunavenla” Anttila, Konstantin Kouzmitchev ja Bettina Peltoniemi kertovat, mitkä asiat ovat heistä nykyisin pilalla.

30.9. klo 15.00–16.00 Yle.fi:ssä


Tutustu tapahtuman ohjelmaan.

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Tiedotetta korjattu 13.9.2022 klo 12:00: Poistettu osallistujista Leo Ikhilor ja lisätty tilalle Aale Päivinen.