Hyppää pääsisältöön

Lapset

Korvamato tuo ihmiset yhteen

Päivitetty 14.09.2022 14:00.
Kolme lasta hymyilee ja kurkkaa nurkan takaa.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Korvamato tarjoilee tarttuvia biisejä, jotka ovat täynnä tunnetta ja musiikin riemua.

Korvamadon kyydissä tulevat tutuksi monet musiikkilajit ja niille ominaiset soittimet ja tyyliseikat. 10-osaisessa sarjassa esiteltävät musiikin tyylisuunnat ovat jazz, hevi, reggae, punkpop, blues, hiphop, rockabilly, kasari, folk ja elektroninen tanssimusiikki eli EDM.

Musiikki vaikuttaa meihin kaikkiin suuresti - riippumatta siitä, pyrimmekö harrastamaan sitä tai pidämmekö itseämmie erityisen musikaalisina. Tämä taipumus musiikkiin, musikofilia, tulee esille jo lapsuudessa.

― Neurologian professori Oliver Sacks

Korvamadossa musiikki tuo yhteen erilaisia ihmisiä. Musiikki herättää heissä yhteisen tunteen. Se vie mukanaan niin lapset kuin aikuiset, kuljettaa jonnekin kauaksi normaalista arjesta. Ehkä juuri siinä onkin musiikin voima: se yhdistää, vie mukanaan, tarjoaa hetken jolloin kaikki muu unohtuu.

Korvamato opettaa arvostamaan ja ennakkoluulottomasti kuuntelemaan erilaisia musiikkityylejä. Niissä kaikissa on omat koukkunsa, omat konstinsa herättää tunteita ja napata kuulija mukaansa. Eri genreihin tutustumalla voi myös löytää sen oman juttunsa, oman voimabiisinsä, lohtulaulunsa tai fanituksen kohteensa. Hyppää siis rohkeasti Korvamadon matkaan!

Lapsiesiintyjät: Vuokko Leinonen, Edit Mfinanga, Titli Nilnovo-Azad, Iida Perttula, Aukusti Siekkinen, Oliver Silander
Ohjaaja, käsikirjoittaja: Teemu Palosaari
Kuvaaja: Juha Tuominen
Tuottaja: Saila Lintula
Tuotanto Yle lapset 2022

Korvamadon tulostettavat julisteet

Klikkaamalla kuvaa avautuu suurempi, tulostettava pdf-tiedosto.

Lisää aiheesta Yle Areenassa