Hyppää pääsisältöön

Yle TV1

Enkelien sunnuntain Riemulauluissa saarnahaastattelussa Mikael Gabriel

Päivitetty 16.09.2022 23:05.
Elina Vaittinen, Jepa Lambert, Mikael Gabriel ja Kari Kanala Riemulaulut-ohjelmassa.
Kuvateksti Elina Vaittinen, Jepa Lambert, Mikael Gabriel ja Kari Kanala varjelus-teeman äärellä Paavalinkirkossa.
Kuva: Silva Sevelius / Kirkon viestintä

Mikkelinpäivän Riemulauluissa on teemana varjelus.

Mikkelinpäivänä eli enkelien sunnuntaina 2.10. Yle TV1:llä lähetetään klo 10 Riemulaulut-ohjelma, jossa teemana on varjelus - ja tietenkin enkelit.

Juontajien, toimittaja-pappi Elina Vaittisen ja kirkkoherra Kari Kanalan vieraana Helsingin Paavalinkirkossa on rap-artisti Mikael Gabriel, joka kertoo olevansa ensimmäistä kertaa haastattelussa kirkkotilanteessa.

Millaista varjelusta kahden arkkienkelin eli Mikaelin ja Gabrielin nimiä kantava artisti on elämässään kokenut? Mistä hän ammentaa aiheita kappaleisiinsa, jotka käsittelevät kipeitäkin teemoja?

Rouheaa gospelsoundia ja heleitä lasten ääniä

Riemulauluissa kuullaan koskettavia lauluja enkeleistä ja varjeluksesta kahden kuoron voimin. Kuinka kajahtaa Robin Williamsin Angels kuoron laulamana? Entä kuinka soi perinteinen ja monelle rakas virsi Päivä vain ja hetki kerrallansa gospelkuoroversiona?

Muutaman vuoden ikäinen Sounds of Mercy -kuoro koostuu kokeneista gospellaulajista. Kuoroa johtaa mm. Elämäni biisi -ohjelmasta tuttu muusikko Jepa Lambert. Sounds of Mercy on ollut mukana musisoimassa mm. Lauri Tähkän Toreilta Töölöön -kiertueella ja laulaa myös Tähkän tuoreella levyllä Kaikella on tarkoitus kappaleissa Nukkuvat aamut ja Mun maailma.

Kaisaniemen ala-asteen 4C-musiikkiluokka tuo oman, koskettavan kauniin laulutervehdyksensä ohjelmaan. Kaisiksen musaluokan ja Sounds of Mercyn yhdessä laulamana kuullaan monelle mm. rippikouluajoilta tuttu Pekka Ruuskan kappale Kuljeta ja johda.

Kaisiksen lapsikuoroa johtaa musiikkiluokanopettaja Anna Hurme. Hurmetta, joka on tehnyt opettajan työnsä ohella tehnyt jo pitkän uran myös Cantores Minores -kuoron koulutusryhmien johtajana, haastatellaan ohjelmassa. Mitä kokenut opettaja on oppinut lapsilta vuosien varrella?

Huippumuusikoista koostuva bändi

Ohjelman orkesterina musisoi SoMe-Bändi. Aidon afroamerikkalaisen gospelin soundille tyypillisesti soivat myös Hammond-urut. Hammondia soittaa kyseisen soittimen kotimainen konkari Sakari Pitkäsalo.

Bändissä soittaa koskettimia Jiri Kuronen, joka tunnetaan mm. Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani -yhtyeen haitaristi-kosketinsoittajana. Jiri Kuronen on isännöinyt Poppia kyydissä -ohjelmaa TV1:llä yhdessä Aki Sirkesalon kanssa ja soittanut myös mm. Olavi Uusivirran yhtyeessä.

Sähkökitaraa Riemulaulujen bändissä soittaa Aki Haarala, joka puolestaan on vaikuttanut mm. yhtyeissä Quintessence, Q-Continuum, Janna Hurmerinta, Tuomo, Sirius Sextet sekä Paleface ja Räjähtävä nyrkkikitara. SoMe-bändin basistina on Vellu Salminen ja rumpalina Markku Heikkilä.

Ohjelman ovat käsikirjoittaneet Elina Vaittinen, Kari Kanala ja Reija Patrakka. Ohjaajana toimii Reija Patrakka.

Ohjelma ei ole vielä saatavilla