Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisiä pelattiin taiteilijoiden ja pormestarin voimin - tutustu neljännen jakson kohokohtiin!

Vuodelta 2022
Esko Roine, Anna-Kaisa Ikonen, Katja Ståhl, Virpi Suutari, Amelie Blauberg ja Taavi Vartia kuuntelevat tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Esko Roine, Anna-Kaisa ikonen, Katja Ståhl, Virpi Suutari, Amelie Blauberg ja Taavi Vartia
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Kuka sekoitti Sankarit ja kalsarit? Millainen on näyttelijälegendan oma rakkaustarina? Kauden neljännessä jaksossa tarinoitiin ja tunnelmoitiin hyvässä seurassa.

Suomen suurinta seurapeliä pelattiin jälleen viime lauantaina, kun Elämäni Biisiä pelaamaan saapui vieraita niin taiteen kuin politiikankin saralta.
Neljännessä jaksossa omia elämänsä biisejä paljastivat Katja Ståhlin johdolla dokumenttiohjaaja Virpi Suutari, näyttelijä Amelie Blauberg, ohjaaja-kirjailija-käsikirjoittaja Taavi Vartia, pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja näyttelijälegenda Esko Roine.

Esko Roine, Anna-Kaisa Ikonen, Katja Ståhl, Virpi Suutari, Amelie Blauberg ja Taavi Vartia poseeraavat Elämäni Biisi -ohjelman lavasteissa.
Kuvateksti Esko Roine, Anna-Kaisa Ikonen, Katja Ståhl, Virpi Suutari, Amelie Blauberg ja Taavi Vartia
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

”Siellä soittaa Juha Torvinen”

Tällä kaudella Elämäni Biisissä debytoinut Tero Vesterinen sai neljännessä jaksossa tulkittavakseen Eppu Normaali -yhtyeen klassikkobiisin Vihreän joen rannalla.

Vesterisen aisaparina lavalla nähtiin Eppu Normaalin riveistä tuttu kitaristilegenda Juha Torvinen.

Tero Vesterinen - Vihreän joen rannalla - Toista Yle Areenassa

Juha Torvinen pääsi suorassa lähetyksessä ääneen itsekin, arvuutellessaan Vihreän joen rannalla -kappaleen valinnutta vierasta. Torvinen veikkasi laulun kuuluvan Anna-Kaisa Ikoselle, ja vastaus osoittautuikin lopulta täysin oikeaksi.
Tampereella kasvaneelle Ikoselle Vihreän joen rannalla oli enemmän kuin luonnollinen kappalevalinta. Manserockin perusteet hän imi itsensä jo äidinmaidossa, asuihan Ikosen lapsuudenkodin naapurissa itse Juice Leskinen.
Eppu Normaali on muodostunut sukupolvikokemukseksi monille, samoin kävi myös Ikoselle. Yhtyeen Lyömättömät-kasetti oli ensimmäisiä Ikosen omilla rahoillaan hankkimiaan äänitteitä, ja sen jälkeen bändi on kulkenut pormestarin matkassa tähän päivään saakka.

Anna-Kaisa Ikonen kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Anna-Kaisa Ikonen
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Vihreän joen rannalla tuo Ikosen mieleen myös tuoreemman muiston elokuulta 2016, jolloin Eppu Normaali konsertoi Ratinan stadionilla yhdessä Tampere Filharmonian kanssa.
Konsertissa Ikosen seurueeseen liittyi nyt jo edesmennyt Kirsi Kunnas, joka tunnettiin akateemikkona, runoilijana ja kirjailijana. Ratinassa 90-vuotias Kunnas oli paikalla kuitenkin ensisijaisesti kahden pojan – Martti ja Pantse Syrjän – äitinä.
Ikonen kertoi seuranneensa liikuttuneena konsertin aikana sitä, kuinka Kunnas eli ylpeänä mukana poikiensa esiintymisessä.

- Toivottavasti itsekin 90-vuotiaana saan samalla tavalla elää mukana omien lasteni elämässä ja olla ylpeä siitä mitä he ikinä tekevätkään, Ikonen totesi tarinansa lopuksi.

Sankarit vai kalsarit?

Amelie Blaubergin valitsi elämänsä biisikseen J. Karjalaisen klassikkokappaleen Sankarit. Suorassa lähetyksessä kappaleen tulkitsivat ohjelman omat tähtiartistit Diandra, Jore Marjaranta ja Tero Vesterinen.

Diandra & Tero Vesterinen & Jore Marjaranta - Sankarit - Toista Yle Areenassa

Blaubergille Sankarit-kappale nostaa pintaan vahvoja muistoja lapsuudesta, erityisesti hänen kahdesta pikkuveljestään.

Amelie Blauberg kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Biisi kuljettaa Blaubergin takaisin lapsuuden viikonloppuaamuihin – tarkemmin muotoiltuna vanhempien isoon sänkyyn, jonne Blaubergillä oli tapana suunnata riehumaan yhdessä veljiensä kanssa.
Leikkien taustalle laitettiin soimaan J. Karjalaisen suurimmat hitit, vahvimpana suosikkina Sankarit. Kappale sai soida lasten ilakoinnin taustalla jatkuvalla syötöllä.
Ihastus Sankarit-kappaleeseen saattoi kuitenkin löytyä sen musiikillisten ansioiden sijaan jostakin aivan toisaalta:
- Meille sanana ”sankarit” oli synonyymi sanalle ”kalsarit”. Me onnellisesti ajateltiin, että J. Karjalainen laulaa kalsareista: ”me ollaan kalsareita kaikki”, Blauberg kertoi.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat tänäkin syksynä liittyä pelaamaan myös kotikatsojat, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.
Tänä syksynä koko kauden voittaja saa itselleen pääpalkinnon, joka sisältää elämysmatkan Tampereelle. Pelaajien kesken arvotaan myös pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle.
Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.
Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.
Elämäni Biisiä pelataan seuraavan kerran lauantaina 24. syyskuuta, jolloin suoran lähetyksen vieraiksi saapuvat muun muassa Katri Helena, Pirkko Mannola ja Ilmari Saarelainen.

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.

Me ollaan kalsareita kaikki - Toista Yle Areenassa