Hyppää pääsisältöön

Yle Tapahtumat

Kekäläisen kiertueella vietettiin yli 100 tuntia kotimaisen ruoan taitajien, tuottajien ja vaikuttajien kanssa

Päivitetty 30.09.2022 18:53.
Mikko Kekäläinen asuntoauton ratissa. Auton kyljessä värikkäät tarrat, joissa omenoita ja sieniä.
Kuvateksti Toimittaja Mikko Kekäläinen kiersi syyskuun lopussa Suomea etsien kotimaisen ruoan tuottajia ja taitajia. Viisipäiväinen striimi oli katsottavissa Yle.fi:ssä ja Yle Areenassa.
Kuva: Roosa Laksio / Yle

Mikko Kekäläinen kiersi syyskuun lopussa viisi päivää ympäri Suomen oppien muun muassa kotimaisesta satokaudesta, ruoan alkuperästä ja turvallisuudesta sekä ruokatuotannosta. Lähetys on nyt päättynyt.

Syyskuun viimeinen viikko on täynnä kotimaisen satokauden herkkuja, kun toimittaja Mikko Kekäläinen hyppää matkailuauton rattiin ja kiertää Suomea kotimaisen ruoan perässä.

Kekäläinen kiertueella – satokauden sankarit etsii Suomi-ruoan tuottajia ja taitajia maanantaista perjantaihin 26.-30.9. Yle.fi:ssä ja Yle Areenassa.

Chattiin voi puolestaan osallistua maanantaista torstaihin aina kello 19 alkaen.

Mikko etsii vastauksia ainakin siihen, millaisessa jamassa suomalainen ruoka on ja miten valmistetaan satokauden maukkain gourmet-herkku. Matkalla pysähdytään esimerkiksi jalasjärveläiselle vuohitilalle, mennään sienimetsään yhdessä Saimi Hoyerin kanssa ja kalastetaan norppaturvallisesti.

– Maailmantilanteenkin kannalta olemme kiinni päivänpolttavassa asiassa. Kiinnostus suomalaista ruoantuotantoa kohtaan on isoa, kiertueen tuottaja Olli Koski sanoo.

Ohjelma ei ole enää saatavilla
Kekäläinen kiertueella - Satokauden sankarit - Toista Yle Areenassa (Ohjelma ei ole enää saatavilla)

Kekäläisen kiertuetta voi seurata maanantaiaamusta 26.9. aina perjantai-iltaan 30.9. asti ja striimi pyörii Yle.fi:ssä ja Yle Areenassa kellon ympäri. Päivän parhaita paloja nähdään joka arki-ilta Puoli seitsemän -lähetyksessä ja piipahtaapa Mikko myös Radio Suomen Päivissä. Striimiä voi kelata korkeintaan neljä tuntia taaksepäin.

Viisipäiväinen striimi haastaa tekijät

Viiden päivän striimausputki on uudenlainen haaste myös Suomea kiertävälle Mikko Kekäläiselle.

– En ole ikinä tehnyt tällaista, joten onhan tämä jännittävää. Ajattelen, että tämä voisi palauttaa mieliin myös vanhat radioajat, Kekäläinen fiilistelee.

Katsojat pääsevät osallistumaan kiertueelle chatissa, joka on käynnissä maanantaista torstaihin kello 19 alkaen eli heti Puoli seitsemän -lähetyksen jälkeen. Chatissa voi jutella Mikon kanssa sekä tietenkin ehdottaa, mitä ruokatietäjiltä pitäisi matkan varrella kysyä.

– On hauskaa päästä chatissa keskustelemaan ihmisten kanssa. Kivaa tästä varmasti tulee, Kekäläinen summaa.

Matka päättyy Hämeenlinnaan, jossa Mikko parkkeeraa autonsa Hyvin sanottu -keskustelufestareille.