Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Haisuli ja Niisku liittyvät vihdoin joukkoon! Muumilaakson odotettu 3. kausi alkaa 3.10.

Traileri: Muumilaakso - 3. kausi - Toista Yle Areenassa

Kolmas tuotantokausi julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 3.10.2022, ja Yle TV2:ssa se nähdään 3.10. alkaen arki-iltaisin klo 18.00

Kun muumiperhe palaa toisen kauden meriseikkailultaan, Muumilaaksossa vallitsee sekasorto ja sen asukkaat ovat ajautuneet epäsopuun. Muumiperheen epätavallinen elämänasenne sekä salliva ja ystävällinen tapa hoitaa asioita tuovat kuitenkin rauhan takaisin Muumilaaksoon.

Kolmannen kauden ajankohtaisina teemoina ovat yhteisöllisyys ja vaikeuksien voittaminen empatian ja rakkauden avulla. Laakson eriskummalliset asukkaat tuovat muumien ratkaistavaksi yllättäviä haasteita, kuten käänteinen ryöstö, uhkarohkea kuumailmapallolento sekä kadonneen auringon etsintä. Muumiperhe suhtautuu kaikkiin elämänkäänteisiin aina uteliaisuudella, innolla ja lämpimällä huumorilla.

Tällä kaudella saadaan mukaan kaksi uutta hahmoa: arvoituksellinen Niisku sekä rakastettava kelmi, Haisuli. Haisulille äänen antaa näyttelijä Santeri Kinnunen, ja Niiskuna on räppäri-näyttelijä Deogracias Masomi.

"Niisku on hyvin monitasoinen hahmo, jota on vaikea kuvailla yhdellä lauseella. Hän näkee ympäröivästä maailmasta kaikkein pienimmätkin yksityiskohdat. Tämä luonteenpiirre johtaakin hänet usein haastaviin sosiaalisiin tilanteisiin", Deogracias Masomi kuvailee hahmoaan.

"Niiskua oli mahtavaa näytellä, sillä samaistun paljon hänen herkkyyteensä. Muumit ovat olleet vahvasti osa lapsuuttani, joten tilaisuus näytellä sarjassa on minulle suuri unelma ja etuoikeus."

Sarjan keskeisissä rooleissa jatkavat jo edelliskausilta tutut näyttelijät, mm. Joonas Nordman (Muumipeikko), Satu Silvo (Muumimamma), Ville Haapasalo (Muumipappa), Alina Tomnikov (Niiskuneiti), Kiti Kokkonen (Pikku Myy), Olavi Uusivirta (Nuuskamuikkunen) ja Markku Haussila (Nipsu).

Kolmannen kauden ovat ohjanneet aiemmilta kausilta tutut episodiohjaajat – Sara Barbas, Jay Grace, Darren Robbie ja Nigel Davies. Sarjan pääkäsikirjoittajina toimivat palkittu käsikirjoittajakaksikko Mark Huckerby ja Nick Ostler sekä Josie Day. Uusimman Muumilaakso-kauden tuottajana toimii pitkän uran animaation parissa tehnyt Stephen Dorrance. Sarjan on luonut Marika Makaroff.

Sarjan alkuperäisestä musiikista vastaavat säveltäjät Samuli Kosminen, Jarmo Saari sekä Pekka Kuusisto.

Muumilaakson on Ylelle tuottanut Gutsy Animations. Sarjaa nähdään yli 60 maassa ympäri maailman, mm. Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Japanissa ja Kanadassa.

Muumilaakson 3. kausi Yle Areenassa 3.10. ja Yle TV2:ssa 3.10. alkaen arki-iltaisin klo 18.00

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä