Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisissä vietettiin klassikoiden iltaa – mukana muun muassa Katri Helena ja Ilmari Saarelainen!

Vuodelta 2022
Pirkko Mannola, Ilmari Saarelainen ja Katri Helena nauravat Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Pirkko Mannola, Ilmari Saarelainen & Katri Helena
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Keneltä jäi matkalaukku Berliiniin? Millainen on laulajalegendan elämän tärkein kappale? Elämäni Biisi kajahti jälleen suorana lähetyksenä Tampereelta.

Tampereen Mediapoliksessa vietettiin lauantaina klassikoiden iltaa, kun Elämäni Biisi kajahti jälleen suorana lähetyksenä TV1:ssä.
Katja Ståhl sai kauden viidennessä jaksossa vieraakseen sekä nykyisiä että tulevia legendoja: näyttelijä-laulaja Pirkko Mannolan, näyttelijä Ilmari Saarelaisen, laulaja Katri Helenan, näyttelijä Linnea Leinon ja näyttelijä Elias Salosen.

Katja Ståhl juontaa Elämäni Biisi -ohjelmaa.
Kuvateksti Katja Ståhl
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Elämäni Biisi -orkesterin säestyksellä ja Kalle Torniaisen johdolla vieraiden kappaleita tulkitsivat Diandra, Arja Saijonmaa, Kasmir, JP Leppäluoto ja Tero Vesterinen.

Ilmari Saarelainen kohtasi Ella Fitzgerladin

Peli-ilta avattiin Kasmirin komealla tulkinnalla Stevie Wonder -hitistä You Are The Sunshine of My Life.

Kasmir - You Are The Sunshine of My Life - Toista Yle Areenassa

Elämänsä biisiksi kappaleen oli valinnut Ilmari Saarelainen. Näyttelijä vastasi samalla illan kiistatta onnistuneimmasta hämäyksestä, sillä yksikään muista vieraista ei arvannut Saarelaisen kappaletta oikein.
Kappaleeseen liittyvä tarina sijoittuu 1970-luvun alkuun Tampereelle, jolloin Wonderin kappaleesta oman versionsa tehnyt Ella Fitzgerald saapui konsertoimaan kaupunkiin.
Saarelainen suuntasi keikalle yhdessä kollegoidensa kanssa ja päätyi lopulta törmäämään myös illan päätähteen. Lähes kirjaimellisesti.

Ilmari Saarelainen kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa. Pirkko Mannola ja Katri Helena kuuntelevat vieressä.
Kuvateksti Ilmari Saarelainen, Pirkko Mannola & Katri Helena
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Ravintolan käytävällä sattunut kohtaaminen sai Saarelainen pasmat sekaisin. Nuori näyttelijä ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi, vaan päätti ammentaa repliikkinsä illan biisilistasta:
- You are the sunshine of my life, Saarelainen tokaisi Fitzgeraldille ja antoi suukon laulajattaren poskelle.
Fitzgerald ei lämmennyt Saarelaisen repliikistä, vaan tähti kuljetettiin tilanteesta ja kaupungista pois nopeasti. Saarelainen jäi tuijottamaan pois kiitäviä autoja.
- Sinne lähti aloittelevan näyttelijänplantun sydän, eikä ole tullut takaisin, Saarelainen tokaisi suorassa lähetyksessä.

Paha vaani Elias Salosta

Elias Salonen toi lähetykseen mukanaan Paha vaanii -kappaleen, joka tunnetaan muun muassa elokuvasta Mies vailla menneisyyttä. Kappaleen taakse kätkeytyi tarina Salosen matkasta näyttelijäksi ja Teatterikorkeakouluun.
Jaksossa kappaleen tulkitsi tyylikkäästi Elämäni Biisin uusi tähtiartisti JP Leppäluoto.

JP Leppäluoto - Paha vaanii - Toista Yle Areenassa

Näyttelijän ammatista Salonen alkoi haaveilla jo lapsena, ja nuoren pojan tie veikin niin teatterikerhoon kuin Kallion lukioonkin. Kirkkain Salosen tavoite ja unelma oli kuitenkin Teatterikorkeakoulu.
Yksinkertaista kouluun pääseminen ei kuitenkaan ollut, ja edessä oli paljon odotettua kivisempi tie. Salonen haki kouluun yhteensä viisi kertaa. Monesti Salonen tippui viimeisessä vaiheessa pelistä pois.
Musertunut Salonen kyseenalaisti useasti omaa lahjakkuuttaan. Veistä haavassa käänsi myös työpaikka koulun viereisellä kioskilla, jossa näyttelijäopiskelijat kävivät ostoksilla.

Elias Salonen kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa, Linnea Leino kuuntelee vieressä.
Kuvateksti Elias Salonen & Linnea Leino
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

- Olin niin kateellinen heille. Mietin, että ne on varmaan maailman onnekkaimpia ihmisiä, Salonen kuvaili.
Salosen tapauksessa viides kerta toden sanoi ja lopulta Teatterikorkean ovet avautuivat.
Koulupaikkaa lähdettiin juhlimaan helsinkiläiseen karaokeravintolaan ja tunnekuohussa Salonen päätyi itsekin lavalle laulamaan. Kappaleeksi valikoitui ensimmäisen mahdollinen laulukirjasta löytynyt kappale: Paha vaanii.

Pelaa mukana Elämäni Biisissä!

Elämäni Biisiä voivat tänäkin syksynä liittyä pelaamaan myös kotikatsojat, yle-sovelluksesta löytyvän kotipelin kautta.
Tänä syksynä koko kauden voittaja saa itselleen pääpalkinnon, joka sisältää elämysmatkan Tampereelle. Pelaajien kesken arvotaan myös pääsylippuja suoriin lähetyksiin Tampereelle.
Myös oman tulosrivinsä sosiaalisessa mediassa tunnisteella #elämänibiisi jakaneet osallistuvat viikoittain yleisölippujen arvontaan.
Peli löytyy maksuttomasta Yle-sovelluksesta – lataa täältä kännykkääsi sopiva sovellusversio. Jos sinulla on jo Yle-sovellus asennettuna puhelimeesi, varmista että se on päivitetty uusimpaan versioon.
Elämäni Biisi palaa ruutuun seuraavan kerran lauantaina 1. lokakuuta, jolloin suoran lähetyksen vieraiksi saapuvat muun muassa Antti Kaikkonen ja Mira Potkonen.

Elämäni Biisi lauantaisin kello 21:00, uusintana sunnuntaisin sekä milloin vain Yle Areenassa.

Paha vaanii legendoja - Toista Yle Areenassa