Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Yle tarjoaa uutisia sekä venäjäksi että ukrainaksi

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Helsingin Sanomille 27.9.2022.

Juhani Lampi kysyi Helsingin Sanomissa (27.9.), voisiko Ylen venäjänkieliset uutiset muuttaa ukrainankielisiksi kunnes Venäjä on luopunut valtaamistaan Ukrainan alueista.

Tällaiseen ei ole tarvetta, sillä Yle aloitti ukrainankielisen uutispalvelun, Yle Novynyn, jo toukokuun alussa. Osoitteessa yle.fi/novyny julkaistaan joka arkipäivä uutisia sekä Venäjän hyökkäyssodasta että tärkeimmistä kotimaan tapahtumista. Niin ikään palvelussa julkaistaan juttuja, jotka helpottavat ukrainalaispakolaisten integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan.

Samaan aikaan myös venäjänkielisten uutisten, Yle Novostin, asiakaslupausta on laajennettu niin, että uutisoimme päivittäin myös Venäjän hyökkäyssodasta.

Omankielisten uutisten tarve on näinä poikkeuksellisina aikoina suurempi kuin kenties koskaan aikaisemmin. Ylen julkisen palvelun tehtävänä on varmistaa, että myös maassamme asuvat kymmenettuhannet ukrainan- ja venäjänkieliset saavat luotettavaa ja riippumatonta informaatiota.
Marko Krapu
Vastaava tuottaja
Erityisuutiset, Yle