Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Elämäni Biisistä nähdään Ukrainaan tehty hyväntekeväisyysjakso

Päivitetty 02.12.2022 15:03.
Elämäni Biisin lavasteissa sinisten sohvien edessä kameraan katsovat Mykhailo Romanchuk, Maryna Bekh-Romanchuk, Katja Ståhl, Kateryna Osadcha, Timur Miroshnychenko, Taras Topolia ja Nadia Dorofeeva
Kuvateksti Vasemmalta oikealle Mykhailo Romanchuk, Maryna Bekh-Romanchuk, Katja Ståhl, Kateryna Osadcha, Timur Miroshnychenko, Taras Topolia ja Nadia Dorofeeva.
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Ukrainaan kuvattu jakso toteutetaan pro bono -yhteistyönä Ylen, tuotantoyhtiö Yellow Film & TV’n, ukrainalaisen Film.UA Groupin ja tuotannon alihankkijoiden kanssa.

Yle ja muut toimijat haluavat konkreettisella teollaan auttaa ukrainalaisia ja tarjota muuta ajateltavaa sodan runtelemaan maahan. Jakso toteutetaan hyväntekeväisyytenä, eli Yle ja muut toimijat tarjoavat Elämäni Biisin formaatin, lavasteet, tuotantotyön ja muun jakson kuvaamiseen tarvittavan ilmaiseksi.

“Tämä on meille luonteva ja tehtävämme mukainen tapa auttaa. Kulttuurilla ja musiikilla on tärkeä rooli ihmisille aina, oli meneillään sitten vaikea tai vakaa aika”, sanoo Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén.

Jakso koostuu tutuista Elämäni Biisin elementeistä: illan aikana kuullaan vieraille tärkeitä kappaleita ja tarinoita niiden takana. Kuvaukset pidettiin aiemmin tällä viikolla Mediapoliksen Factory-hallissa. Nauhoituksiin ei myyty lippuja, vaan yleisöön oli kutsuttu ukrainalaisia pakolaisia Tampereelta.

Omat elämänsä kappaleet jaksossa paljastavat laulaja ja YK-lähettiläs Taras Topolia, laulaja ja tv-esiintyjä Nadia Dorofeeva, Euroviisuistakin tuttu juontaja Timur Miroshnychenko sekä MM-tason urheilijapariskunta Mykhailo Romanchuk ja Maryna Bekh-Romanchuk. Jakson juontaa maansa eturivin juontajiin kuuluva Kateryna Osadcha. Vierailevina artisteina kuullaan nuoria lupauksia nimeltään Kola ja Laud.

Jaksossa nähdään myös juontaja Katja Ståhl sekä Elämäni Biisin suomalaisia tähtisolisteja. Esiintymässä on lisäksi ukrainalaislapsilla vahvistettu poikakuoro Pirkanpojat. Ukrainaa varten tehty jakso esitetään ensin ukrainalaisella TET-tv-kanavalla ja myöhemmin syksyllä Ylellä.

Päivitetty 2.12. jakson esittävän ukrainalaisen televisiokanavan nimi.