Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

YleX on vuoden kotimainen musiikkimedia, Yle Areena vuoden kuluttajapalvelu

Päivitetty 03.10.2022 13:25.
YLEX logo
Kuvateksti YleX on vuoden kotimainen musiikkimedia.
Kuva: Susanna Pesonen / Yle

Yle sai kolme musiikkialan Industry Awards -palkintoa Music x Media -tapahtumassa Tampereella 30.9.2022.

Vuoden kotimainen musiikkimedia on YleX. Sitä kuvataan perusteluissa ”jatkuvasti kehittyväksi musiikkimediaksi, joka tarjoaa musiikkiohjelmia ja -sisältöjä myös valtavirran ulkopuolelta”. YleX saa maininnat myös nousevan kotimaisen musiikin tukemisesta ja sosiaalisen median musiikkijournalismin kehittämisestä.

”Olemme tehneet vuosia määrätietoista työtä ja panostaneet raikkaaseen, nuoria palvelevaan musiikkimediuuteen erilaisilla, myös viihdyttävillä, audio- ja videosisällöillä. Olemme kasvattaneet kuuntelijamääriä ja olemme tällä hetkellä muun muassa Suomen kuunnelluin 15–29-vuotiaiden radio. Kiitos hyvästä työstä ja palkinnosta kuuluu koko YleX:n ammattitaitoiselle toimitukselle”, kommentoi YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kautto.

Vuoden toimittajana palkittiin YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin. Perustelujen mukaan hän ”kertoo populaarikulttuurin ilmiöistä helposti lähestyttävällä tavalla” ja ”tavoittaa nuoren kohdeyleisönsä ajankohtaisilla teemoilla ja luontevalla preesensillä sosiaalisen median alustoilla”. Norrlin toimittaa musiikkiaiheisia sisältöjä YleX:n somekanaviin ja on ollut mukana tekemässä Uuden Musiikin Kilpailua ja Viisukuplaa.

Yle Areena valittiin vuoden kuluttajapalveluksi. Aiemmin se on saanut myös vuoden verkkomedian tunnustuksen. Perusteluissa Areenan sisältöä kuvataan laajaksi ja laadukkaaksi aina keikkatallenteista dokumentteihin ja kuunnelmiin.

”Meidän oma 15-vuotias Yle Areenamme on voimissaan ja ilahduttaa monipuolisella tarjonnallaan. Yksi Areenan kuunnelluimmista ohjelmista on rakastettu musiikkiohjelma Muistojen bulevardi, ja Areenan musiikkikattaus onkin laaja otos Ylen kanavien tarjontaa lisämaustein. Näitä uniikkeja lisämausteita vahvistamme lähiaikoina ja järjestämme entistä vahvempaa näkyvyyttä musiikkiohjelmistollemme. Olemme valtavan iloisia saadessamme rakentaa tällaista palvelua”, sanoo Yle Areenan päällikkö Tanja Iikkanen.

Lisäksi elämäntyöpalkinnon vastaanotti pitkän uran tehnyt, DJ Bunuelina tunnettu Måns Strömberg. Hänen Ylelle toimittamiaan ohjelmia ovat Yle Vegalla kuultava Lux med DJ Bunuel ja Yle Radio 1:ssä pyörivä Jazzklubin Kolmas setti - Tunti vapaalla.

Industry Awards -palkintoja on jaettu vuodesta 1996. Palkintogaala on osa Suomen suurinta musiikkialan ammattilaistapahtumaa Music x Mediaa, joka tunnettiin aiemmin nimellä Musiikki & Media.

Muokattu 3.10.2022: lisätty maininta Strömbergin elämäntyöpalkinnosta.