Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Eriarvoisuuden hengenvaaralliset seuraukset – Riitta Havukaisen tähdittämä palkittu rikosdraama Paratiisi palaa 2. kauden jaksoilla

Vuodelta 2022
Päivitetty 25.10.2022 10:31.
Kuvassa näkyvät Paratiisin 2. kauden henkilöhahmot Andres (Fran Perea), Hilkka (Riitta Havukainen) ja Luisa (María Romero).
Kuvateksti Kuvassa Andrés (Fran Perea), Hilkka (Riitta Havukainen) ja Luisa (María Romero).
Kuva: ReelMedia/Yle

Paratiisin uusi kausi kertoo ihmiselämän toisista mahdollisuuksista sekä siitä, miten pitkälle olemme valmiita menemään suojellaksemme rakkaitamme. Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 1.11. ja nähdään Yle TV1:ssä 6.11. alkaen.

Pääosissa nähdään Riitta Havukainen, María Romero ja Fran Perea. Paratiisin toinen kausi tuo esiin Aurinkorannikon taloudellisen eriarvoisuuden karut kasvot, jossa jopa ihmishenki on kaupan.

Oululainen rikostutkija Hilkka Mäntymäki (Riitta Havukainen) palaa Costa del Soliin tutkimaan tuntemattoman suomalaismiehen murhaa. Hilkka ja hänen espanjalaiset kollegansa Luisa Salinás (Maria Romero) ja Andrés Villanueva (Fran Perea) päätyvät tutkimaan raadollista kansainvälistä rikollisorganisaatiota. Samaan aikaan he joutuvat kohtaamaan omat pelkonsa, sekä selvittämään rakkauden ja surun mukanaan tuomaa tunnemyrskyä.

Sarjan pääosaa näyttelevä Riitta Havukainen kokee, että Hilkan rooliin oli helppo palata: ”Tunnen olevani kotonani hänen nahoissaan. Käsikirjoittaja Matti Laine on luonut hienon, uskottavan henkilöhahmon, johon minun on hyvin luontevaa puhaltaa elämä”, kertoo Havukainen.

Tarinassa käsitellään ajankohtaisia ja merkittäviä aiheita, kuten ihmiskauppaa ja laitonta elinkauppaa, sekä sukkuloidaan Espanjan Aurinkorannikon ja Suomen Oulun välillä.

Teema on hurja ja hyytävä. Ihmiskauppa, laiton elinkauppa, on kauheaa todellisuutta. Aiheesta ei juurikaan ole tehty sarjoja, ainakaan Suomessa. Espanjan näkökulmasta siihen liittyy vahvasti siirtolaisuus; afrikkalaisten ihmisten julma hyväksikäyttö ja huijaaminen.

Riitta Havukainen, näyttelijä


Sarjan muissa rooleissa nähdään mm. Asko Vaarala, Alina Tomnikov ja Paavo Kinnunen. Paratiisin toisen kauden ovat ohjanneet Marja Pyykkö ja Akseli Tuomivaara, ja sen pääkäsikirjoittajana toimii Matti Laine.

”Laiton sisäelinkauppa valikoitui sarjan yhdeksi teemaksi, koska siihen liittyvien yksittäisten ihmiskohtaloiden kautta pystyin käsittelemään laajempia yhteiskunnallisia kysymyksiä, kuten ihmisten ja eri maanosien koko ajan syvenevää eriarvoisuutta. Toisen kauden rikosta selvittäessään päähenkilömme kulkevat maastossa, jossa jokaisen yksilön yksittäinen valinta on elämän ja kuoleman kysymys. Jännitystä ja pohdittavaa siis riittää”, Laine kertoo.

Ohjaaja: Marja Pyykkö ja Akseli Tuomivaara
Pääkäsikirjoittaja: Matti Laine
Jaksokäsikirjoittajat: Simo Halinen, Vilja Keskimäki, Jenny Dahlström
Pääroolit: Riitta Havukainen, Fran Perea, Maria Romero
Tuottaja: ReelMedia Oy ja The Mediapro Studios

Tekstiä päivitetty 25.10.2022 klo 10:31. Korjattu: uusi julkaisuaikataulu Yle Areenaan 1.11.