Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Mitä sinä haluat tietää energiansäästöstä – lähetä kysymys asiantuntijoille!

Päivitetty 12.10.2022 11:23.
KYSY! -ohjelman logo, jonka taustalla on energiantuotantolaitoksia.
Kuva: Yle

Nyt nostetaan sähkölasku pöydälle ja kaivetaan parhaat energiansäästövinkit esiin. Osallistu Radio Suomen KYSY! Energiansäästöstä –iltaan ja kysy asiantuntijoilta, miten energiaa säästetään fiksusti.

Suomalaisia kannustetaan nyt säästämään energiaa. Moni miettii, miten rahat riittävät sähkölaskuun. Riittääkö sähköä ylipäätään talvella kaikille? Kotitalouksien lisäksi myös taloyhtiöt, yritykset ja kunnat pohtivat keinoja vähentää energiankulutusta.

Mikä sinua mietityttää energiansäästössä? Energiansäästö ei ole rakettitiedettä, vaan arkisia asumiseen, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyviä tekoja. Järkevän energiankulutuksen omaksuminen ei näy ainoastaan sähkölaskussa, vaan se on myös ympäristöteko.

Radio Suomen KYSY! –lähetyksessä joukko energia-alan alan parhaita asiantuntijoita vastaa sinun mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin. Voit kysyä esimerkiksi kodin sähkösyöpöistä, kodinkoneiden energiatehokkuudesta, asuntojen lämmitysratkaisuista, veden ja sähkön kulutuksesta, sähkösopimuksista tai sähkömarkkinoista jne. Vastauksia antavat suorassa lähetyksessä tiistaina 11.10.2022 klo 18-20 Motivan energia-asiantuntijat Päivi Suur-Uski ja Teemu Kettunen sekä Energiaviraston markkinat-yksikön johtaja Antti Paananen. Lähetyksen juontaa Markus Turunen.

Vinkkaa miten itse aiot säästää sähköä, ja miten uskot sen onnistuvan? Ehkä olet jo onnistunut vähentämään omaa energiankulutustasi. Kerro meille miten ja minkälaisin tuloksin? Kaikki oivallukset ja kokemukset ovat tervetulleita. Nyt tarvitaan priorisointia ja talkoohenkeä!

Varmista, että puhumme lähetyksessä juuri sinulle tärkeistä asioista ja lähetä oma kysymyksesi tai kommenttisi meille alla olevalla lomakkeella.

SUORAN LÄHETYKSEN AIKANA : Voit soittaa klo 18–20 suoraan lähetykseen 0203 17 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min) tai laittaa viestejä WhatsAppilla numeroon 040 14 55 666.

Kuuntele: KYSY! Energiansäästöstä

Muokattu 12.10.2022: Lomake poistettu ja kuuntelulinkki lisätty.