Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Markku Mastomäki aloittaa Ylen uutena lastensisältöjen päällikkönä

Markku Mastomäki vaalean taustan edessä sinisessä neulepuserossa katsoo suoraan kameraan.
Kuva: Markku Mastomäki / Yle

Mastomäki siirtyy lastensisältöjen päälliköksi Ylen nuorten sisältöjen vastaavan tuottajan ja tilaajan paikalta.

Mastomäki on pitkällä Yle-urallaan tehnyt monipuolisia sisältöjä nuorten- ja viihdeohjelmien, kuten Naurun tasapainon, Sekasin-kokonaisuuden ja Suomi100-avajaisten kaltaisten tapahtumatuotantojen, parissa. Viimeisimpänä hän on toiminut nuortenohjelmien tilaajana ja vastaavana tuottajana. Ohjelmatyön ohella Mastomäki on työskennellyt Ylen ohjelmakehityksessä.

Uudessa tehtävässä lastensisältöjen päällikkönä hän aloittaa marraskuun alussa.

”On valtava kunnia päästä tekemään Ylen lastenohjelmia. Pitkän historian ja hienon ohjelmiston päälle on hyvä rakentaa. Media ja maailma muuttuu, ja lastenohjelmien pitää kehittyä mukana. On hieno haaste päästä mukaan tekemään muutosta, mutta kuitenkin niin, että lastenohjelmien sydän ja ainutlaatuinen henki säilyy”, sanoo Mastomäki.

Yle Lapset tuottaa lastensisältöjä verkkoon, televisioon ja radioon. Ylen lastenohjelmia ovat Pikku Kakkonen ja Galaxi. Osasto vastaa lastenohjelmien kotimaisista ja ulkomaisista hankinnoista. Osa ohjelmista on kansainvälisiä yhteistuotantoja.

”Markku on ansioitunut, monipuolinen ja kokenut sisältöosaaja, jonka sydän on aina sykkinyt nuorille yleisöille. Ylen pienten lasten ja koululaisten sisällöt on yksi yhtiön vaativimmista ohjelma-alueista, joten niitä johtamaan tarvitaan paras mahdollinen osaaja”, toteaa Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén.

Nykyinen lastensisältöjen päällikkö Teija Rantala siirtyy lastenohjelmien tilaajaksi.