Hyppää pääsisältöön

Lapset

Pikku Kakkosen lokakuu

Minimuksujen Fantti-hahmo ja lapset kurkistavat pyöreistä rei´istä.
Kuva: NRK

Lokakuussa Pikku Kakkosessa luetaan ja liikutaan.

Vuodesta 2013 alkaen on Pikku Kakkosen juonnoissa ollut mukana kirjoja lähes viikottain. Juontajien kanssa on tutustuttu niin lastenkirjallisuuden klassikoihin kuin uusiin tuttavuuksiin, tietokirjoihin, lastenromaaneihin, runoihin ja kuvakirjoihin. Tuomo vinkkailee uusista kirjoista jälleen 3.10. lähtien Pikku Kakkosen maanantai-illoissa.

Pikku Kakkonen - Toista Yle Areenassa

Sadun nimipäivänä 18.10. vietetään valtakunnallista Satupäivää. Pikku Kakkosen ohjelmistossa on mukana paljon erilaisia satuja, lyhyitä ja pitkiä. Tänä vuonna Satupäivän teemana on eläinsadut. Areenasta löytyy muun muassa:

Valdemar-valas parturissa

6:25
Grimmin satuja - Toista Yle Areenassa

Rokkaavat räminäpandat

6:23
Viittomakielinen satu - Toista Yle Areenassa

Tintti, joka uupui

11:12
Hiiri joka ei pelännyt mitään - Toista Yle Areenassa

Pikku Kakkosen Perhe irti penkistä -kampanja kannustaa lapsiperheitä löytämään yhteisen tekemisen kautta merkityksellisiä asioita arkeen koko perheelle hauskojen tehtävien innoittamana. Tavoitteena on synnyttää liikettä ja vähentää turhaa paikoillaan oloa.

Lauantain lähetyksissä annettuja viikkotehtäviä voi suorittaa annetussa järjestyksessä tai vapaavalintaisessa järjestyksessä. Viikkotehtävän suorittamisen merkiksi otetaan aina ryhmäkuva Kunnian kivellä, joka voi olla mikä tahansa korkea paikka tehtävän suorittamispaikalla. Kunnian kivi -kuvia voi jakaa somessa tunnisteella #perheirtipenkistä tai #kunniankivi.

Kampanja huipentuu suoraan lähetykseen Areenassa lauantaina 29.10. klo 9-10. Livelähetystä houstaa Ville Mononen ja katsojien kysymyksiin vastailevat Urheiluopistot ry:n ammattilaiset.

Perhe irti penkistä - Toista Yle Areenassa

Lokakuussa tutustutaan kahteen uuteen sarjaan. Minimuksut (Minibarna) on alunperin norjalainen, perheen pienimmille suunnattu sarja, jossa Fantti-hahmo johdattelee lapsia muun muassa eläimien, värien ja muotojen maailmaan.

Huumoripitoisessa Vegesaurukset-animaatiossa kaverukset Karo, Minttu, Verso ja Wasabi seikkailevat vehreässä laaksossa. Siellä ne törmäävät sen erikoisiin asukkaisiin kuten banaaniraptoreihin, perunodontteihin ja paksoiliskoihin. Ohjelman kertojana on Jarmo Heikkinen.

Vegesaurukset - Toista Yle Areenassa

Pirkka-Pekka Peteliuksen lukemia iltasatuja kuullaan nyt myös äänisatuina 14.10. alkaen.

Pirkka-Pekan iltasadut

Toista