Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Interaktiiviselle Entä jos päättäisit? -podcastille kunniamaininta Prix Italiassa

Piirroskuvakollaasi, jossa keskiössä puhelin henkilön kädessä. Ympärillä juhlia, kahvilaa, tietokone, koti, puisto ja muita ympäristöjä.
Kuvateksti Entä jos päättäisit? -podcast etenee kuuntelijan valintojen mukaan.
Kuva: Kiira Natunen / Yle

Ylen interaktiivinen, kuuntelijan valintojen mukaan etenevä Entä jos päättäisit? -podcast sai Web Fiction -kategorian kunniamaininnan Italian Barissa Prix Italia -festivaalilla.

Entä jos päättäisit? on interaktiivinen podcast, jossa kuuntelija pääsee valitsemaan, miten podcastin tarina etenee. Podcastin tarina pohjaa yhteiskunnan merkittäviin ilmiöihin, kuten sinkkutalouksien ja yksinäisyyden yleistymiseen, vanhemmuuteen ja pariutumisen vaikeuksiin. Kuuntelija uppoutuu teemoihin hypätessään kolmekymppisen naisen saappaisiin ohjatessaan tämän valintoja.

”Olemme tavoittaneet lähes 100 000 suomalaista käyttäjää ja saaneet heiltä paljon palautetta siitä, kuinka hienoa on, että nuorten naisten elämän oleellisia teemoja käsitellään näin aidolla ja elämyksellisellä tavalla. On aivan suurenmoista, että projekti palkittiin tällaisessa arvostetussa kansainvälisessä kilpailussa”, iloitsee podcastin tuottaja Kaisa Kirves.

”On uskomatonta ja todella kannustavaa, että pienellä työryhmällä tekemämme kokeiluprojekti päihitti isojen tuotantojen kilpakumppanit. Toivon, että menestys kannustaa tarinankertojia kokeilemaan erilaisia uusia ilmaisumuotoja rohkeasti”, lisää käsikirjoittaja Anna Karhunen.

Kunniamaininnan perusteluissa kiitettiin podcastin aihetta ja toteutusta. Raati korostaa, miten ”entä jos”-tyyppinen hetki on tuttu jokaiselle meistä jossain vaiheessa elämää. Samalla raati kiittää podcastin teknologiaa ja sen mahdollisuuksien tyylikästä käyttöä.

Kyseessä on sisältökehitysprojekti, jota on kehitetty, konseptoitu ja toteutettu Ylellä 2021–22. Podcastin ääninä eri rooleissa kuullaan Iida Rauhalammia, Joonas Pesosta ja Anna Karhusta. Karhunen vastaa myös alkuperäisideasta ja käsikirjoituksesta; koodista, algoritmisesta käsikirjoituksesta ja pelisuunnittelusta puolestaan Annika Veteli. Projektin AD:na visuaalisen ilmeen, käyttöliittymän ja videot on tehnyt Kiira Natunen, äänisuunnittelun ja roolityön ohjauksen Katja Kostiainen sekä musiikin ja miksauksen Valo Lankinen. Podcastin on tuottanut Kaisa Kirves Anna Karhusen ja Emma Taulon alkuperäisideasta. Vastaavana tuottajana on toiminut Jasmiini Lappalainen.

Prix Italia on Italiassa järjestettävä kansainvälinen radio- ja televisioalan festivaali, jossa palkitaana parhaita ohjelmia ja sisältöjä. Nyt 74:nnen kerran järjestetyn festivaalin palkinnot jaettiin 7.10.2022.