Hyppää pääsisältöön

Askartelu ja käsityöt

Yhdessä Nenäpäivän 2022 kanssa voimme tehdä jotain eniten avun tarpeessa olevien hyväksi, nyt neulomme kaverihuivia

Vuodelta 2022
Två kvinnor som sitter och stickar tillsammans i en soffa. Kvinnorna har på sig varsin clownnäsa.
Kuvateksti Nyt voit neuloa yksinkertaisen huivin Lee Esselströmin ja Elin Skagersten-Strömin kanssa ja samalla lahjoittaa lantin Nenäpäiväkeräykseen maailman lasten hyväksi.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Strömsö kerää rahaa maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi. Tänä vuonna neulomme yksinkertaisen huivin samalla, kun lahjoitamme rahaa Nenäpäiväkeräykseen.

Kuten aikaisemminkin Strömsöllä on oma keräyslipas Nenäpäivän 2022 hyväksi. Olemme iloisia, että saamme olla mukana Nenäpäiväkeräyksessä, koska on hauskaa auttaa muita.

Lähettämällä tekstiviestin STRÖMSÖ (isoin kirjaimin) numeroon 16499 lahjoitat 10 euroa. Helpompaa ei auttaminen enää voi olla! Numero toimii vain suomalaisista liittymistä, ja keräys koskee vain Suomea.

Voit myös hyvin lahjoittaa valitsemasi summan. Klikkaa linkkiä, niin pääset Strömsön keräyslippaaseen. Siellä voit valita haluamasi maksutavan. Strömsön keräyslipas on auki vuoden loppuun.

Nenäpäivää 2022 vietetään 11. marraskuuta.

Två leende kvinnor som står framför en soffa och kramar om varandra. Kvinnorna har en stor sjal som de delar och sveper om sina axlar.
Kuvateksti Kaverihuiviin mahtuu kaksikin, jos haluat neuloa siitä täysikokoisen.
Kuva: Lee Esselström / Yle

Nenäpäivä huolehtii, että apu menee perille

Nenäpäivä on kerännyt rahaa maailman lapsille monta vuotta ja yhdessä yhdeksän luotettavan yhteistyöjärjestön kanssa apu menee perille Aasiaan, Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Pitkäjänteiset projektit ovat tärkeitä.

Se, että lapsi oppii lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan, muuttaa hänen elämänsä ja se on tärkeää, jotta lapsella on mahdollisuus päästä köyhyydestä. Nenäpäivän hyväntekeväisyysprojektin tarkoituksena on muun muassa tukea koulunkäyntiä, edistää lasten terveyttä ja luoda turvallisia kasvuympäristöjä. Tästä voit lukea lisää Nenäpäivän toiminnasta.

Nenäpäivä on Ylen pääasiallinen yhteistyökumppani hyväntekeväisyysprojekteissa.

Två kvinnor med röda clownnäsor som skrattar och kramas och har lindat en stickad sjal runt sig.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Pienikin summa voi olla tärkeä

Asiat, joita pidämme itsestään selvinä, kuten vesi, rokotukset ja lukutaito, voivat olla ihmisille muissa osissa maailmaa hyvin vaikeasti saavutettavissa.

Esimerkiksi 10 eurolla saa 15 lasta rokotuksen tappavia tauteja vastaan ja yksi lapsi voidaan pelastaa aliravitsemukselta. 20 euroa riittää 20 000 litraan puhdasta vettä tai siihen, etä yksi lapsi oppii lukemaan.

Nyt tarvitaan meidän apuamme parantamaan maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten elämää. Meillä kaikilla on erilaiset edellytykset auttaa, mutta muista, että pienikin summa voi olla tärkeä jollekin muulle.

En närbild av en randig sjal i beige och grått som ligger kastad över en vinröd sammetssoffa.
Kuvateksti Kaverihuivi on ilmava ja pehmeä.
Kuva: Lee Esselström / Yle

Neulomme huivin ja lahjoitamme lantin

Kaikki halukkaat voivat osallistua yhteisneulontaprojektiimme, #strömsökal5. Neulomme siis yksinkertaisen huivin, kaverihuivin, joka sopii aloittelijallekin ja mietimme samalla millaisen summan lahjoitamme Nenäpäiväkeräykseen. Jo nyt voit antaa lahjan Nenäpäiväkeräykseen, sinun ei tarvitse odottaa, että huivi on valmis. Ja vaikka et haluaisi neuloa, voit silti tehdä lahjoituksen.

Nainen ja iso neulottu huivi

Neulo kaverihuivi, joka lämmittää sekä sinua, ystävääsi ja maailman lapsia, jos lahjoitat samalla rahaa Nenäpäiväkeräykseen

Huivista voit neuloa niin suuren kuin haluat, että se voi ottaa syleilyynsä sinut ja ystävän.

Käytä hashtagia #strömsökal5

Kaverihuivi on viides yhteisneulontaprojektimme. Ota siksi mielellään kuva kaverihuvistasi, valmiista tai puolivalmiista ja julkaise se somessa hashtagilla #strömsökal5 ja #kompissjalen tai #kaverihuivi, niin löydämme toisemme ja toivottavasti koko joukon hienoja kaverihuiveja.

Keräys ja yhteisneulontaprojekti jatkuvat molemmat vuoden loppuun.

Anna kaverihuivin olla paras ystäväsi tai anna se jollekulle, jota haluat lämmittää talvella.

Lämmittävät Nenäpäiväsukat

Jos neulot mieluimmin sukat, voit edelleen käyttää ensimmäistä neulemalliamme, joka suunniteltiin Nenäpäivää 2020 varten. Ne ovat Nenäpäiväsukat, joissa on Strömsö-villapaidan kanssa yhteensopiva sydänkuvio.

Nainen pitää puolivalmistatutunt villasukkaneuleprojekt kädessä

Strömsön Lee on suunnitellut Nenäpäivää varten uuden sukkamallin

Ilmainen neuleohje, jota voit käyttää hyväntekeväisyyteen.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä