Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Siskonpeti-nelikko palaa ruutuun uudella tummanpuhuvalla perhesuhdekomedialla Rakkaat lapset

Vuodelta 2022
Päivitetty 20.10.2022 09:32.
Rakkaat lapset -komediasarjan tähdistö.
Kuvateksti Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen, Sanna Stellan, Miitta Sorvali ja Joonas Nordman tähdittävät uutta tummanpuhuvaa komediasarjaa.
Kuva: Yellow Film & TV/Yle

Rakkaat lapset on komedia omintakeisista siskoksista, jotka kokoontuvat lapsuudenkartanoonsa vahtimaan villiintynyttä, aivoinfarktista toipuvaa äitiään ja samalla käsittelemään elämänkriisejään.

Kahdeksanosaisessa sarjassa siskokset (Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan) joutuvat olosuhteiden pakosta palaamaan vuosien jälkeen lapsuudenkotiinsa, kuuluisan lastenkirjailijaäitinsä Regina Vallaksen (Miitta Sorvali) kartanoon tämän saatua lievän aivoinfarktin. Kohtauksen myötä Regina on valmis hylkäämään menestyneen lastenkirjasarjansa ja aloittamaan aivan uuden, rehellisen sukupolviromaanin, joka ei perhettä säästelisi.

”Oli mielettömän hauskaa jo kirjoittaa näille tutuille naisille, ja nämä ainutlaatuiset koomikot ovat puhaltaneet ihanasti ja yllättävästi kohtaukset henkiin. Jokainen kuvauspäivä on ollut suorastaan nauruntäyteinen. Erityiset kiitokset kaikesta ohjaajallemme Anna Dahlmanille. Hän loi ilmapiirin, jossa kaikki saavat luottavaisesti hersyillä tietäen, että hänen huumorintajunsa ohjaa kaiken timanttisen uomaansa”, kertoo Niina Lahtinen.

Tuttua joukkoa täydentämään tullut taidokas komedienne ja sarjan keskushenkilöä Regina-äitiä näyttelevä Miitta Sorvali solahti porukkaan kuin olisi aina ollut mukana.

”Kuvauksissa oli rakastava ilmapiiri ja täysi luottamus ihmisten kesken. Kaiken kaikkiaan paras porukka! Viimeisinä kuvauspäivinä jopa toivottiin, että voitaisiin jäädä asumaan sinne kartanoon loppuiäksi. Eletään vaan siellä ja luullaan, että meitä kuvataan, vaikka kamerat eivät enää käy”, kuvailee Sorvali.

Miitta Sorvali Rakkaa lapset sarjan hahmona.
Kuvateksti Miitta Sorvali esittää sisarusten äitiä.
Kuva: Hanna-Maria Grönlund / Yellow Film & TV, Yle

Äitinsä dominoivan katseen alla siskokset saavat heti alkuun riidan aikaiseksi siitä, kuka jää vahtimaan sairastunutta äitiä. Kenen elämä on helpointa laittaa odottamaan? Kenellä on tärkein työ? Kuka kestää äitiä yhtä päivää pidempään? Reginan huvilassa edelleen asuvan, nuorimman veljen Edvinin (Joonas Nordman) varaan ei voi valitettavasti laskea mitään.

Sarjan on ohjannut Anna Dahlman ja sen käsikirjoittajina toimivat Anna Dahlman, Niina Lahtinen sekä Anna Brotkin.

”Sisarussuhteet ovat potentiaalisesti ihmisen pisimmät ihmissuhteet, joiden ruotimiseen ei yksi tv-sarja tai vuodet terapiassakaan riitä. Me lähestymme perhesuhteita tummahkolla huumorilla, sillä miten muuten niitä lähestyisi? Vaikka oma perhe on todennäköisesti se, joka sinut traumatisoi, he ovat myös ainoina paikalla auttamassa tuosta traumasta selviämistä”, kertoo sarjan ohjaaja ja pääkäsikirjoittaja Anna Dahlman.

Sarja julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa 24.11. ja nähdään Yle TV1:ssä 24.11. alkaen.