Hyppää pääsisältöön

Lapset

Anna ja ystävät seikkailevat Pikku Kakkosessa

Vuodelta 2022
Sammakko kastelee kukkia ja tyttö katselee sammakkoa kasvihuoneessa.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Anna ja ystävät (Anna & friends) on animaatio iloisesta ja kekseliäästä kaveriporukasta, jossa Anna-tyttö, Seela-sammakko, Peku-koira, Roni-kissa ja Kasperi-kastemato ovat parhaita ystävyksiä.

Jokaisella ystävyksellä on erilaiset luonteenpiirteet. Annalla on hyvä mielikuvitus, Seela voi olla kovin kärsimätön, Roni on huomaavainen, Peku taas itsevarma ja Kasperi välillä aika naiivi. Erilaiset luonteet eivät ole ystävyyden esteenä.

Sydämelliset, hauskat ja onnelliset tarinat kaverusten leikeistä ja sattumuksista kuvaavat lapsuuden huolettomia aikoja. Pienet vastaantulevat ongelmat kohdataan yhdessä ja niihin keksitään nokkelasti ja päättäväisesti ratkaisu, josta kaikki oppivat jotain uutta.

Tietokoneella animoitu sarja on saatu muistuttamaan perinteistä savianimaatiota. Sarja perustuu ranskalaisen Anouk Richardsin Anna & Froga -sarjakuvakirjoihin, jotka on suunnattu alle kouluikäisille lapsille.

Suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat Henrietta Lähteenmäki, Augusta Oiva, Vertti Uusitalo, Jenny Pitkänen ja Eeli Kyckling.

Anna ja ystävät - Toista Yle Areenassa

Lisää aiheesta Yle Areenassa