Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen Uuden Musiikin Kilpailussa mukana kova kattaus tuttuja ja uusia artisteja – helmikuun UMK23-finaalitapahtuman liput nyt saatavilla

Vuodelta 2022
UMK23 Turun Logomossa 25.2.2023
Kuva: Yle / Miikka Varila

Suomen suurimman musiikkishow UMK:n vuoden 2023 finaali järjestetään 25.2. Turun Logomossa. Koko illan UMK-tapahtumassa nähdään monipuolinen ja yllätyksellinen kilpailijakaarti, joka julkistetaan tammikuussa.

Helmikuussa Turun Logomo täyttyy UMK- ja euroviisuhuumasta. Uuden Musiikin Kilpailu huipentuu finaali-iltaan, joka alkaa UMK-etkoilla ja päättyy suoran TV-lähetyksen jälkeisiin jatkobileisiin.

Illan aikana nähdään seitsemän näyttävää kilpailuesitystä sekä maailmanluokan avaus- ja väliaikanumerot Suomen huippuartisteilta. Jatkoja juhlitaan Logomossa UMK-klubilla, YleX Streetillä ja Viisudiscossa aina klo 04 asti. Tapahtumassa esiintyvät mm. Dj Orkidea, VJ Hellstone, Club La Persé ja Fiona Timantti.

Liput koko illan UMK- ja euroviisuelämykseen ovat nyt saatavilla Lippu.fi:stä.

UMK23-artistit julkistetaan 11.1.2023

Biisiehdokkaita tulevaan kilpailuun saatiin 363 ja finaalin seitsemän artistia ja biisiä ovat nyt selvillä. Finalistien valinta tänä vuonna oli musiikin ammattilaisista koostuvalle UMK-raadille erityisen haastava tehtävä.

”Odotukset tälle kaudelle ovat huikean edellisvuoden jälkeen erittäin korkealla”, kommentoi UMK-raadin puheenjohtaja ja YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen.

”Seitsemän upean finalistin joukossa on niin kaikkien tuntemia artisteja kuin uusia nousevia kykyjä. Mukana on mm. UMK-historian hienoin tanssibiisi järjettömän kovalla uudella laulajalla, todella tunnetun artistin seksiä tihkuva biisi, pysäyttävän hieno balladi yhdeltä Suomen merkittävimmistä vientitoivoista, nousukiidossa ja suuressa suosiossa olevia bändejä sekä UMK-historian kovin räppibängeri.”

UMK23-artistit julkistetaan tammikuun 11. päivä. Jokaisen artistin biisit julkistetaan omina päivinään arkisin 12.–20.1.2023.

Uuden Musiikin Kilpailu

Ylen Uuden Musiikin Kilpailu UMK on Suomen suurin musiikkishow, joka kuljettaa voittajansa kotimaisen miljoonayleisön kautta satojen miljoonien katsojien eteen Euroviisuihin, maailman suurimpaan musiikkiviihdeohjelmaan. Eurovision Song Contest järjestetään keväällä 2023 Ukrainan puolesta Liverpoolissa, Iso-Britanniassa.

UMK:n edelliskauden kaikki biisit nousivat Suomen Spotifyn Top 50 -listalle ja suosituimmat valloittivat lähes kaikkien listojen kärkisijat. Yhteensä niitä on tähän mennessä kuunneltu yli 31 miljoonaa kertaa. BESSin Ram pam pam on ollut vuoden soitetuin ja kuunnelluin kappale niin radiossa kuin suoratoistopalveluissa. Youtubessa UMK22-sisältöjä on katsottu yli 6,5 miljoonaa kertaa ja useimmat videot nousivat trendaavimpien joukkoon ilmestymisensä jälkeen. UMK kiinnostaa myös ulkomailla: yli kolmannes Youtube-katselusta tuli Suomen ulkopuolelta. www.yle.fi/umk

Pressikuvakansio löytyy täältä.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä