Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Mikä sinua askarruttaa Suomen Nato-jäsenyydessä – lähetä kysymys asiantuntijoille!

Vuodelta 2022
Päivitetty 09.11.2022 17:50.
Kysy! Natosta -illan logo.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Radio Suomi kerää kuuntelijoiden kysymyksiä ja kommentteja KYSY! Natosta-iltaan. Kerro meille, mikä sinua Natossa askarruttaa, epäilyttää tai ehkä jopa pelottaa. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin suorassa lähetyksessä 8.11.2022.

Venäjän aggressiivinen hyökkäyssota Ukrainaan sai aikaan nopean ja radikaalin käänteen maamme puolueettomuuspolitiikassa: Suomi on liittymässä Natoon. Päätös on historiallinen ja koskee meitä kaikkia. Ei ole ihme, jos nyt hiukan hirvittää - mitä seuraavaksi oikein tapahtuu?

Radio Suomen KYSY! -illassa selvitetään millaisia käytännön vaikutuksia Nato-jäsenyydellä on Suomelle, suomalaisille ja Suomen puolustusvoimille. Tuleeko Suomeen kansainvälisiä joukkoja, lisääntyvätkö puolustusmenot, osallistuvatko suomalaiset sotilaat kansainvälisiin Nato-operaatioihin? Avoimia kysymyksiä on runsaasti ja nyt saa kysyä lisää!

Mitä sinä haluat tietää Natosta tai Suomen Nato-jäsenyydestä? Voit myös kertoa, minkälaisia tuntemuksia Suomen liittyminen Natoon sinussa herättää. Oletko helpottunut, huolestunut, vihainen vai luottavainen? Tunnetko olosi turvalliseksi? Vaikuttaako Nato-päätös sinuun henkilökohtaisesti - ja jos, niin miten?

Studiossa on kaksi kovan luokan Nato-asiantuntijaa vastaamassa kuuntelijoiden kysymyksiin suorassa lähetyksessä 8.11.2022 klo 18-20 : puolustusministeriön ylijohtaja Janne Kuusela ja Ulkopoliittisen instituutin tutkijatohtori Iro Särkkä. Ohjelman juontavat Paula Jokimies ja Markus Turunen.

Suoran lähetyksen aikana

Voit soittaa klo 18–20 suoraan lähetykseen 0203 17 600 (puhelun hinta on 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min) tai laittaa viestejä WhatsAppilla numeroon 040 14 55 666.

Muokattu 9.11.2022: Lomake poistettu.