Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen interaktiivinen Sexiga byxor och andra problem -peli palkittiin Prix Europassa

Draamapeli Sexiga byxor
Kuva: Edith Hammar

Vuorovaikutteinen Sexiga byxor och andra problem -peli on voittanut vuoden parhaan eurooppalaisen digitaalisen audion palkinnon Prix Europa -festivaalilla. Voittaja valittiin 20 ehdokkaan joukosta.

Svenska Ylen vuorovaikutteisessa Sexiga byxor och andra problem -pelissä kuuntelija saa päättää, miten päähenkilö Ellis viettää iltaansa. Käyttäjä valitsee pelin näytöllä olevien hahmojen avulla illan kulun, ja audiodraama kulkee kuulokkeissa valintojen mukaan. Jokaisen kohtauksen jälkeen kuuntelijalla on mahdollisuus valita kahdesta vaihtoehdosta, jotka vievät tarinaa eri suuntiin. Yhteensä kuuntelijalle tarjotaan 12 mahdollista loppua tarinalle.

Pelin käsikirjoituksesta ja kuvituksesta vastaa kuvataiteilija Edith Hammar. Ylellä pelin on tuottanut Marina Meinander. Ohjauksesta on vastannut Jessica Edén, äänisuunnittelusta ja musiikista Jani Orbinski, animaatioista Milla Määttä, teknisestä konseptista Mikael Hindsberg ja Satu Keto sekä ohjelmoinnista Otso Ollikainen ja Essi Salmenkivi. Dramaturgina on toiminut Are Nikkinen ja tuotantokoordinaattoreina Anna-Maija Kalén ja Barbro Ahlstedt.

Sexiga byxor och andra problem julkaistaan suomenkielisenä versiona loppuvuonna.

Prix Europa on Euroopan suurin tv-, radio- ja online-tuotantojen kilpailu. Tänä vuonna kilpailuun loppukilpailuun osallistui yhteensä 187 sisältöä 28 eri maasta. Kilpailun voittajat julkistettiin Saksan Potsdamissa 28.10.2022.

Sisältö muilla kielillä