Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Hector ja Eveliina Heinäluoma tähdittivät Elämäni Biisin syksyn viimeistä suoraa lähetystä

Hector hymyilee Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Hector
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Elämäni Biisin neljännen kauden suorat lähetykset huipentuivat viime lauantaina Tampereen Mediapoliksessa. Illan aikana ratkesi myös kotipelin voittaja.

Elämäni Biisin kauden viimeisessä suorassa lähetyksessä nautittiin tuttuun tapaan live-musiikista ja tarinoista Katja Ståhlin johdolla.

Suorassa lähetyksessä omia tärkeitä kappaleitaan paljastivat toimittaja Saska Saarikoski, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma, uimarilegenda Jani Sievinen, muusikkolegenda Hector ja laulaja-lauluntekijä Litku Klemetti.

Jakson musiikkikattaus sisälsi lauluja aina Bruce Springsteenistä ruotsalaiseen pelimannimusiikkiin. Elämäni Biisi -orkesterin säestyksellä vieraiden kappaleita tulkitsivat Diandra, Irina, Jore Marjaranta ja Tero Vesterinen.

Illan päätteeksi kruunattiin myös kotipelin voittaja. Neljännen kauden pääpalkinnoin vei 13-vuotias Amalia Isoheiko, joka pelasi koko kauden ajan Alamba-nimimerkin takana.

Amalia Isoheiko Elämäni Biisi -ohjelman lavasteissa.
Kuvateksti Alamba eli Amalia Isoheiko
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

Saska Saarikosken voimakappale on Queen-klassikko

Irina ja Jore Marjaranta saivat tulkittavakseen Queen-yhtyeen klassikkobiisin Another One Bites the Dust.

Irina & Jore Marjaranta - Another One Bites the Dust - Toista Yle Areenassa

Kappaleen omaksi elämänsä biisiksi valitsi Saska Saarikoski, jonka laulu kuljettaa takaisin 1980-luvun alkuun. Kyseisen vuosikymmenen Saarikoski aloitti vaihto-oppilaana Yhdysvaltojen Indianassa.

Vaikka vaihtovuosista kuullaan usein monenlaisia sankaritarinoita, ei Saarikosken matka alkanut niinkään sankarillisissa tunnelmissa. Vaihtovuoden alku oli nuorelle pojalle monin tavoin haastava.

Saska Saarikoski esittelee valokuvaa lapsuudestaan Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Saska Saarikoski
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

- Mä olin vähän sellainen koulun friikki. Mulla oli kaksi kaveria, molemmat epäilyttävän kiinnostuneita aseista, Saarikoski kertoi.

Nousujohteiseksi matka muuttui siinä vaiheessa, kun Saarikosken elämään tuli urheilu. Aiemmin kirjallisuudesta ja politiikasta kiinnostunut Saarikoski kun oli muuttanut paikkaan, jossa kiinnostivat lähinnä Kristus ja koripallo.

Saarikoski liittyi ensimmäisenä koripallojoukkueeseen, myöhemmin lajivalikoimaan lisättiin myös uinti ja yleisurheilu.

Uusien lajien myötä elämään löytyi itsetuntoa, lihaksia ja uusia ystäviä. Kaiken taustalla soi tietenkin vaihtovuoden soundtrack ja voimakappale: Another One Bites the Dust.

Eveliina Heinäluoma muisteli lapsuuttaan

Eveliina Heinäluoma toi mukanaan Ultra Bra -yhtyeen tuotantoa vuodelta 1997.

Savanni nukahtaa -kappale on Heinäluomalle rakas lapsuusmuisto, joka muistuttaa samalla myös vuonna 2015 menehtyneestä äidistä.

Elämäni Biisi -tähtisolistit - Savanni nukahtaa - Toista Yle Areenassa

Heinäluoman äiti oli henkeen ja vereen seuraihminen, joten Heinäluomilla järjestettiin paljon illanistujaisia. Parhaat juhlat järjestettiin aina kouluvuoden päätyttyä, kun opettajana toiminut äiti kutsui kollegoitaan kylään.

Kesän kynnyksellä Heinäluomilla nautittiin opettajien johdolla hyvästä seurasta ja parannettiin maailmaa. Perinteiseen kaavaan kuului lisäksi se, että jossain vaiheessa lapset patistettiin nukkumaan.

Makuuhuoneessaan nuori Heinäluoma kuunteli, kuinka olohuoneessa alettiin siirtää huonekaluja tanssilattian tieltä sivuun. Sitten alkoi soida musiikki, ensimmäisenä tietenkin Ultra Bra.

Eveliina Heinäluoma nauraa Elämäni Biisi -ohjelmassa.
Kuvateksti Eveliina Heinäluoma
Kuva: Atte Mäläskä / Yle

- Ei lapsena malttanut olla sellaisista bileistä pois, joten me kurkittiin sitä kaikkea oven välistä, Heinäluoma kertoi.

Varsinainen tähtihetki koitti aina kuitenkin vasta seuraavana päivänä. Aikuiset olivat poissa, joten tanssilattia oli vapaa lasten käyttöön ja Savanni nukahtaa laitettiin soimaan uudellen.

- Tämän kappaleen sanoissa on se hieno puoli, että ne tavoittaa myös lapsen mielen. Mehän leikittiin aina Avaraa luontoa. Ehkä myöhemmin olen ymmärtänyt, että tässä biisissä voi olla joku toinenkin näkökulma, Heinäluoma totesi tarinansa päätteeksi.

Elämäni Biisi palaa ruutuun jo pyhäinpäivänä

Vaikka suorat lähetykset päättyivät, Elämäni Biisi palaa loppuvuoden aikana ruutuun vielä muutamaan otteeseen.

Pyhäinpäivänä 5.11.2022 kello 21:00 nähdään Vesa-Matti Loiri -erikoisjakso, jossa muistettaan rakastetun taiteilijan elämäntyötä musiikin ja tarinoiden merkeissä.

Lauantaina 3.12.2022 kello 21:00 esitetään Ukrainaan tehty hyväntekeväisyysjakso, jossa Elämäni Biisiä pelaavat ukrainalaiset julkisuudesta tutut henkilöt.

Uudenvuodenaattona 31.12.2022 kello 21:00 otetaan uusi vuosi vastaan biletunnelmissa, kun erikoispitkässä jaksossa omia tärkeitä kappaleitaan paljastavat muun muassa Eini, Jarkko Tamminen ja Joonas Nordman.

Kaikki kauden jaksot ja yksittäiset esitykset ovat katsottavissa Yle Areenassa.

Savanni nukahtaa - Toista Yle Areenassa