Hyppää pääsisältöön

Lapset

Islantilaiseen kansantarustoon perustuva Tulipop-animaatio Pikku Kakkosessa

Tulipop-sarjan kaksi sienennäköistä hahmoa hymyilee metsässä.
Kuva: Pikku Kakkonen / Yle

Uudessa animaatiosarjassa seikkailevat Islannissa hurjan suositut Tulipop-hahmot.

Tuliopop-sarjan hahmojen luoja on kuvittaja Signý Kolbeinsdóttir ja tarinoiden inspiraationa on islantilainen kansantarusto. Tulipopin hahmoja ideoidessaan Signý Kolbeinsdóttir kertoo niiden perustuvan omiin ystäviinsä ja sukulaisiinsa. Tavoite oli saada hahmoista hyvin inhimilliset, erilaisine ominaisuuksineen ja vikoineen.

Kaikki ei Tulipopin maailmassa ole yksinkertaista ja idealisoitua, vaan siellä on mukana tummiakin sävyjä, aivan kuten islantilaisissa kansantarinoissakin.

Tulipop-saari muistuttaa etäisesti Islantia ja siellä maisemaa koristavat vesiputoukset, metsät, tulivuoret ja kuumat lähteet. Täällä taianomaisessa satumaailmassa elelee viisi ystävystä: Hämy, Kupla, Jere, Mallu-neiti ja herra Puu.

Hämy ja Kupla ovat keskenään hyvin erilaiset sienisisarukset. Hämy on utelias tutkimaan kaikkea uutta, houkutellen mukaansa paremmin kotona viihtyvän Kuplan. Jere on naiivi ja leikkisä hirviö, johon sienisisarukset tutustuvat sarjan viidennessä jaksossa “Unohdettu metsä”. Mallu-neiti on sangen itsevarma nalle - tai oikeastaan hirviö hänkin. Herra Puu taas on viisas vanha puu, joka säilöö oksillaan kaikenlaista, mistä voi joskus vielä olla hyötyä.

Tulipop-saarella seikkaillessa kaikki ei aina ole miltä se näyttää, joten monenlaisia yllätyksiä ystävyksille on luvassa.

Esikouluikäisille suunnatun 2d-animaation on käsikirjoittanut Sara Daddy yhdessä Gunnar Helgasonin, Davey Mooren, Nanna Kristín Magnúsdóttirin ja Signý Kolbeinsdóttirin kanssa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa