Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Jenni Poikelus ja Riku Rantala luotsaavat lauantai-iltojen uutta Hengaillaan-ohjelmaa

Jenni Poikelus ja Riku Rantala hymyilevät kameralle, takanaan juna ja asema.
Kuvateksti Jenni Poikelus ja Riku Rantala hengailevat lauantai-iltaisin 28.1.2022 alkaen.
Kuva: Sari Soininen / Mediawan

Hengaillaan on lauantai-iltojen viihdyttävin menopeli, joka yhdistää livemusiikin, Suomen kirkkaimmat tähdet ja klassisen tietovisan – uudella twistillä. Uutuusohjelma alkaa Ylen kanavilla tammikuussa 2023.

Ruotsissa huippusuosittu tietokilpailu På spåret saapuu Suomeen uudistettuna ja suorana lähetyksenä. Viihdejunan vauhdista vastaa komediakonduktööri Jenni Poikelus. Kisan tuomarina toimii maailmasta kaiken kokenut Riku Rantala.

“On superkutkuttavaa päästä viettämään lauantai-iltoja liveyleisön ja kotikatsomoiden kanssa! Vaikka suorat lähetykset ovat tuttuja radion puolelta, niin television suorissa lähetyksissä on omanlaista taikaa ja jännitystä. Onneksi ansioitunut travelleri Riku Rantala on rinnallani tarjoamassa turvaa, taitoa ja tietoa eri matkakohteista”, Jenni Poikelus iloitsee.

"Yksi lapsuuden haaveammateistani oli ehdottomasti tietovisailija. Fanitin Jyrki Otilaa ja Reijo Salmista ja opettelin salaa ulkoa Trivial Pursuitin kysymyksiä. Edelleen olen täysin sietämätön visailukumppani, joten uskon toimivani pilkunviilaajan ja tuomarin roolissa kuin se kuuluisa junan vessa", Riku Rantala nauraa.

Hengaillaan vie julkisuudesta tutut kisaajat studiossa sekä katsojat kotisohvilla junamatkalle kohteisiin ympäri maailman testaamaan tietouttaan tietovisakysymyksissä. Aihealueina on kaikkea nykyviihteestä historiaan, musiikkiin, taiteeseen, urheiluun ja maantietoon.

Mestarikokki Kozeen Shiwan pistää joukkueiden makunystyrät testiin matkakohteiden innoittamissa ruokakysymyksissä. Katsojat pääsevät voittotaistoon kotisohvillaan kotipelin avulla, jonka pääpalkinnosta kannattaa kisata läpi kauden.

Jaksoittain vaihtuva livebändi tuo raiteille mukanaan oman rytminsä, jonka tahdissa on parasta viettää iltaa kotisohvalla tai paikan päällä Tampereen Factory-hallissa. Hengaillaan-bändeinä kuullaan suosittuja kotimaisia nimiä, mm. Steve ‘n’ Seagulls, Sami Saari ja Jazzpojat, Aili Järvelä ja Frigg ja Arppa. Lähetykset ovat yleisötapahtumia, joihin on mahdollista ostaa lippuja.

Hengaillaan-ohjelman kilpailijat julkistetaan lähempänä ohjelman aloitusta.

Hengaillaan 28.1.2023 alkaen lauantaisin klo 21.00 Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa