Oletko kyllästynyt pakastekalapuikkoihin? Kokeile Michael Björklundin tuorejuustotäytteisiä silakkafileitä rapealla panko-leivityksellä
Suomalaiset syövät 400 grammaa silakkaa vuodessa henkeä kohti. Voisimme hyvin syödä enemmänkin. Tässä yksinkertainen ja herkullinen resepti Micken uppopaistettuihin silakkapuikkoihin.
Juuston yhdistäminen kalaan saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta se on yksi tapa tehdä hieman taikoja mauilla. Kun sitten leivitämme ja uppopaistamme kalan, syntyy jotain, mitä kalaan nirsosti suhtautuvatkaan eivät voi vastustaa. Ainakin sitä kannattaa kokeilla.
Käytämme tässä tavallista, maustamatonta tuorejuustoa, mutta voit hyvin kokeilla erilaisia maustettuja versioita.
Silakkapuikot
Määrä: 2 annosta
Valmistusaika: 40 min, josta valmisteluaika 15 min
Ainekset
reilut 1 dl tuorejuustoa
suolaa
pippuria
16 silakkafileetä (selkäevät poistettuina)
vehnäjauhoja leivittämiseen
2 kananmunaa
panko-korppujauhoa leivittämiseen
öljyä uppopaistamiseen tai voita paistamiseen
Ohjeet
1. Yhdistä tuorejuusto, suola ja pippuri.
2. Pursota seos silakkafileiden päälle, mausta suolalla ja taita fileet kalan muotoon.
3. Pyörittele fileet ensin varovasti vehnäjauhoissa, kasta ne sitten vatkattuun kananmunaan ja kääntele ne lopuksi panko-korppujauhossa.
4. Uppopaista fileet öljyssä kullanruskeiksi. Varmista, ettei öljy ole liian kuumaa. Voit paistaa fileet myös voissa paistinpannulla.
Perunasose
Määrä: 4
Valmistusaika: 20 min, josta valmisteluaika 20 min
Ainekset
600 g kuorittuja perunoita
noin 2,5 dl maitoa
100 gr voita
suolaa
valkopippuria myllystä
Ohjeet
Keitä perunat.
Kaada vesi pois kattilasta ja anna kuuman höyryn haihtua perunoista.
Lisää maito ja voi ja sekoita sileäksi soseeksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.