Hyppää pääsisältöön

Terveys

Sinun synnytystarinasi voi olla se, joka jonkun muun pitäisi kuulla – kerro se meille!

Synnytystarinoita-podcast kerää kokemuksia siitä, millaista synnyttäminen oikeasti on.

Synnytyksistä puhutaan usein vain kamalina kokemuksina täynnä kipua, jonka vauva sitten pyyhkäisee unohduksiin. Ja tottakai synnytyksissä on kipua, mutta myös paljon muuta. Tästä kaikesta on kyse Synnytystarinoita-podcastissa, jonka toiselle tuotantokaudelle kerätään nyt tarinoita synnyttämisestä.

Mikä sinut yllätti, ehkä jopa iloisesti? Millaiset jutut sinun synnytyksessäsi naurattivat jo silloin – tai ainakin nyt jälkikäteen? Onko sinun synnytyksesi tarina pelosta, kivusta tai häpeästä, joista toipuminen vei aikaa tai jatkuu ehkä edelleen? Vai onko sinulla tarina ihanuudesta, rakkaudesta tai siitä voimasta, jonka löysit itsestäsi synnytyksessä?

Suomessa syntyy uusi ihminen noin kymmenen minuutin välein. Kymmenen minuutin välein joku siis kokee hetken, joka usein määrittää koko loppuelämää. Silti meidän arjessa puhutaan hämmästyttävän vähän siitä, millaista synnyttäminen oikeasti on. Kokemuksesta ei kerrota eikä kysytä!

Synnytystarinoita Yle Areenassa

Tarinoita siitä, mitä kaikkea synnyttäminen voi olla!

Synnyttäminen voisi olla kaikille helpompaa, jos kertoisimme toisillemme enemmän tarinoita. Emme salaisi sitä, miltä se tuntuu. Sparraisimme niitä, jotka eivät vielä ole synnyttäneet. Jakaisimme kokemuksia myös niiden kanssa, jotka eivät ehkä koskaan synnytä.

Synnytys on jokaiselle ja jokaisella kerralla erilainen kokemus, joten voit kertoa yhden tai monta tarinaa, ihanaa tai kamalaa, hauskaa tai noloa.