Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Yle vahvistaa alueellista läsnäoloaan ja avaa uuden toimituksen Varkauteen

Ylen mikrofoni
Kuva: Marja Väänänen / Yle

Uudessa toimipisteessä työskentelee yksi toimittaja. Ylellä on vastaavanlaiset pienet paikallistoimitukset (1-3 toimittajaa) tällä hetkellä Kuusamossa, Savonlinnassa, Raumalla ja Jämsässä. Varkauden toimipiste avaa ovensa 30.11.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaan kuuluu 10 suomenkielistä ja yksi saamenkielinen aluetoimitus. Niiden kautta Yle on läsnä lähes 30 paikkakunnalla eri puolilla maata. Varkauden paikallistoimitus sijaitsee aivan Varkauden keskustassa, osoitteessa Kauppakatu 48.

”Haluamme lisätä entisestään alueellista läsnäoloamme avaamalla myös pienempiä paikallistoimituksia. Keväällä avasimme paikallistoimitukset Jämsään ja Raumalle. Nyt on Varkauden vuoro. On erittäin tärkeää, että koko Suomi kuuluu ja näkyy Ylen uutisissa”, sanoo Ylen aluetoiminnan päällikkönä joulukuussa aloittava Karri Lehtiö.

Varkauden keskeinen sijainti mahdollistaa toimittajan liikkumisen Itä-Suomen kolmen maakunnan reuna-alueilla ja kattaa uutisarvoista maaperää. Varkauden lisäksi toimittajan työkenttään kuuluvat lähikunnat ja kaupungit.

Paikallistoimitukseen toimittajaksi on nimitetty Tarja Nyyssönen. Hän on työskennellyt toimittajana Ylellä vuodesta 2005. Vuosien varrella työnkuvat ovat vaihdelleet radiojuontamisesta televisiojuttujen kuvaamiseen ja leikkaamiseen sekä verkkojuttujen kirjoittamiseen. Tarja on innoissaan kohtaamassa niin varkautelaisia kuin ympäristökuntienkin asukkaita juttuvinkkeineen. Aiemmin Tarja on työskennellyt Ylen Mikkelin ja Lappeenrannan toimituksissa.

Tarja Nyyssönen Varkauden keskustassa.
Kuva: Jarkko Riikonen / Yle