Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylelle SM-rallin oikeudet tuleviksi vuosiksi – Henri Haapamäki jatkaa Ylen ralliasiantuntijana

Vuodelta 2022
Mikko Heikkilän tyylinäyte Mikkelin SM-rallissa.
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Uuden sopimuksen myötä SM-ralli näkyy jatkossakin Ylen kanavilla.

Yle on hankkinut SM-rallin televisiointioikeudet vuosille 2023–2025. Sopimus syntyi suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK Sports oy:n kanssa.

”Monivuotinen jatkosopimus tarjoaa meille hienon mahdollisuuden yhdessä kumppanimme AKK:n kanssa nostaa kotimaisen rallin näkyvyyttä ja arvostusta entisestään”, iloitsee Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Aiempien vuosien tapaan kaikista sarjan osakilpailuista tehdään puolen tunnin koostelähetykset. Tulevilla kausilla koosteet nähdään jo saman kisaviikonlopun aikana sunnuntai-iltaisin parhaaseen katseluaikaan Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Rallin SM-sarjan koosteet sisältävät huippuhetket ja kiinnostavimmat käänteet luokista SM1, SM2 ja SM3. Myös SM4- ja SM5-luokkien tuloskertaukset nähdään lähetyksissä.

”On todella hienoa, että saamme kotimaisen autourheilun kärkituotteemme entistä paremmin esille valtakunnan ykköskanavalle. Monivuotinen sopimus tuo pysyvyyttä ja ennakoitavuutta, mutta myös auttaa kehittämään toimintaa pitkällä aikavälillä. Lisäksi koostelähetysten näyttäminen heti osakilpailuja seuraavana päivänä ja parhaaseen katseluaikaan on merkittävä juttu niin Ralli SM -sarjassa kilpaileville, sarjan sidosryhmille kuin katsojille”, toteaa AKK Sports Oy:n tuotantojohtaja Jyrki Kari.

MM-rallin lähetyksistä tutuksi tullut Henri Haapamäki jatkaa Yle Urheilun asiantuntijana ja kasvona myös tulevina vuosina. Haapamäki toimii jatkossakin sekä tulevien SM-rallilähetysten että MM-rallien asiantuntijana uutislähetyksissä kaikilla alustoilla.

”Suomalainen ralli elää ja voi tällä hetkellä todella hyvin. On mahtavaa päästä välittämään rallin SM-sarjan tapahtumat heti tuoreeltaan Ylen lähetyksissä. Uskon, että maanläheinen tyylini vetoaa kansalaisiin myös ralliharrastajien ulkopuolella. Menneen kauden Suomen mestaruus ratkesi viimeisellä erikoiskokeella ja uskon, että tulevasta kaudesta tulee vähintään yhtä tiukka”, kuvailee Haapamäki.

Rallin SM-sarjan kauden 2023 starttia ei tarvitse enää kauan odottaa, sillä Rovaniemen Arctic Lapland Rally ajetaan 12.–14. tammikuuta.