Jäätelön tekeminen ei ole hankalaa – siihen tarvitaan vain kookoskermaa ja sokeria

Tämän täyteläisen ja silkkisen jäätelön tekemiseen tarvitaan vain kahta ainesosaa. Sitten vain lisäät maun, josta pidät. Me valitsimme perinteisen rommirusinan, koska rommi sopii hyvin yhteen kookoksen kanssa.
Rasva ja proteiinit tekevät jäätelön koostumuksesta täyteläisen. Tavallisesti tähän käytetään kermaa ja kananmunia, mutta kookoskerma tuottaa saman lopputuloksen.
Tätä jäätelöreseptiä voi helposti muunnella oman maun mukaan. Jos pidät marjoista, voit lisätä massaan lempihilloasi. Jos suklaa on sinun juttusi, voit tehdä suklaakastikkeen ja valuttaa sitä joukkoon.
Kokki Julien Huéber maustaa kookosjäätelönsä rommirusinalla, koska rommi tasoittaa kookoksen läpitunkevaa makua. Muscovadosokeri sopii rommirusinajäätelöön erityisen hyvin, koska se maistuu aavistuksen lakritsilta.
Alkoholi myös estää jäätelön kiteytymistä, jolloin koostumuksesta tulee pehmeä. Rommin määrä jäätelössä on kuitenkin niin pieni, että jäätelöä voi tarjota sekä aikuisille että lapsille. Jos haluat jäätelöstä täysin alkoholitonta, voit korvata rommin rommiesanssilla.
Täyteläinen rommirusinajäätelö ilman maitoa
Määrä: 4-6
Valmistusaika: 10 min, josta valmisteluaika 5 min
Ainekset
½ dl rusinoita
1–2 rkl tummaa rommia
5 dl kookoskermaa
1 dl muscovadosokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
Ohjeet
Päivä 1 (tai aamu)
Mittaa rusinat ja rommi pieneen kulhoon. Kaada päälle sen verran vettä, että rusinat peittyvät, ja anna turvota. Halutessasi voit lisätä enemmän rommia, mutta maun puolesta ruokalusikallinen riittää.
Kuumenna kookoskerma kattilassa ja lisää joukkoon muscovadosokeri ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin.
Päivä 2 (tai ilta)
Poista jäätelömassasta mausteet. Jäädytä massaa jäätelökoneessa noin 20 minuuttia, kunnes se on riittävän kiinteää. Sekoita lopuksi joukkoon rommirusinat ja halutessasi loraus rommia. Ole varovainen, etteivät rusinat soseudu. Laita jäätelö pakastimeen pariksi tunniksi, kunnes siitä saa tehtyä palloja.
Jos olet tehnyt jäätelön etukäteen, ota se huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta siitä tulee sopivan pehmeää. Kookoskermasta tehty jäätelö säilyy pitkään.
Ellei sinulla ole jäätelökonetta, voit jäädyttää massan kulhossa pakastimessa. Kaada massa lasiseen tai keraamiseen laakeaan kulhoon. Sekoita jäätelöä 15–30 minuutin välein pakastimesi lämpötilan mukaan. Jäätelö on valmista parin tunnin kuluttua.