Hyppää pääsisältöön

Luonto

Lähilammen erikoinen saalistustilanne tallentui videolle: "Meno oli kuin Afrikan savannilla...”

Marraskuun Luontoillassa pohdittiin, mikä peto yritti napata sammakkoa mutta hyökkäsikin vesiliskon poikasen kimppuun. Yle Luonto kerää erikoisia luontovideoita – lähetä oma havaintosi!

Videon Luontoiltaan lähetti Markku, joka kirjoitti viime kesän tapahtumista pienellä lammella Helsingin Taivaskalliolla:

– Ihmeteltiin, että mitä roskia vedessä kelluu, kunnes tajuttiin että nehän ovat pikkurillin kynnen kokoisia sammakoita! Sitten huomattiinkin, että kelluvissa sammakoissa on jotain kiinni. Tarkemmin katsottuna joku vesihyönteinen ja ne selvästi metsästivät pikku sammakoita. Olivat saaneet saalistakin ja välillä vedessä kellui kuin tyhjäksi imettyjä sammakon kuoria. Oliot näyttivät vesimittareilta, mutta ei kai ne sentään sammakoita syö? Saalistajia oli erilaisia, tummia ja vaaleita. Sain kameralle kuvattua, miten yksi niistä yritti napata sammakon, mutta hyökkäsikin ilmeisesti vesiliskon poikasen kimppuun. Mitä ovat nämä pedot? Meno oli lähes kuin Afrikan savannilla, mutta pienessä lammessa...

Aiheesta puhuttiin marraskuun Luontoillassa. Asiantuntijoiden mukaan peto on nimeltään isomalluainen. Se on vesilude, joka ui selällään ja pistää imukärsällään alta päin. Katso koko keskustelu Areenassa.

Lähetä oma havainto

Oletko saanut kuvattua luonnossa jonkin erikoisen tilanteen? Lähetä video ja siihen liittyvä kysymys osoitteeseen luonto.ilta@yle.fi.

Kerro mitä tapahtui ja halutessasi liitä mukaan kysymys.

Lähettämällä videon annat Ylelle luvan jakaa havaintosi ja siihen liittyvän tarinan kanavillaan, verkossa ja somessa. Yle Luonto jakaa videoiden lisäksi myös hienoja luontokuvia somekanavillaan.

Luonto-ohjelmia kuullaan Yle Radio Suomessa aina keskiviikkoisin klo 18-20. Luontoillan asiantuntijakaarti kokoontuu vastaamaan kysymyksiin kerran kuussa. Katso uusin Luontoilta Areenassa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa