Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Kerro ikimuistoisesta majapaikasta tai kuppilareissusta!

Päivitetty 07.12.2022 07:43.
Olli Haapakangas hotellityöntekijänä.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Mitä kuppilaa olet jäänyt kaipaamaan? Mikä hotelli- tai motellireissu unohdu koskaan?

Jo jouluevankeliumissa kyseltiin sijaa majataloista, mutta täysiä olivat varauskirjat! Majoituspaikkoja löytyy moneen lähtöön hulppeista kylpylöistä rouheisiin motelleihin. Hotellielämän absurdit ilot kuten valkoiset pyyhkeet, minibaari ja notkuva aamiaispöytä tuovat luksuksen arjen keskelle. Ja mitä näkee hän, joka on valinnut hotellin työpaikakseen? Sanalla sanoen maailmaa!

Hotellin aisaparina toimii tietenkin ravintola. Mahtavat elämykset lämpimien patojen ja hyisten sorbettien ääressä, talonviini vasemmassa ja kuplavesi oikeassa kädessä, hammastikku suupielessä. Missään ei ole niin mukava istua kuin ravintolassa! Ravintola-ala on merkittävä työllistäjä ja viihdyttäjä, varmasti myös hauskojen muistojen lähde.

Monet hotellit, motellit ja ravintolat ovat laittaneet lapun luukulle, mutta voisiko niitä herättää henkiin tarinan voimalla! Muistele majoitus- tai ravintolareissuja, ehkä elämäsi ensimmäistä, eksoottisinta tai muuten vain erikoista? Kerro pieni tarina hotelliyöstä tai -työstä, muistele krouveissa viettämiäsi aamuja ja iltoja. Kenttä on laaja ja sana vapaa!

Kuuntelijatarinoihin perustuva Majapaikat ja kapakat -ilta diskotaan läpi maanantaina 5.12 klo 19. Sen toimittaa illallisasussaan Olli ”Huone 105, saavu sinne siis” Haapakangas.

Muokattu 7.12.2022: Lomake poistettu.