Hyppää pääsisältöön

Luonto

Ei kasvi, ei eläin, ei sieni – järvissämme elää ihmeellinen "joku", ja se on yleisempi kuin tiedämme

Järvisieni näyttää kasvilta, mutta on pikemminkin eläin. Luontoillan asiantuntijat kertovat miksi. Yle Luonto kerää erikoisia luontohavaintoja – lähetä omasi!

Luontoiltaan kuvat ja kysymyksen lähettänyt Heini kirjoittaa:

– Mikä kasvi mahtaa kuvissa olla? Kasvaa järvessä vedenalaisen kiven päällä 20-50 sentin päässä pinnasta.

Marraskuun Luontoillassa käytiin mielenkiintoinen keskustelu aiheesta. Kasviasiantuntija Henry Väre totesi, ettei kuvassa ole kasvi. Ari Sauran mukaan kyseessä on mieluummin eläin kuin kasvi, tosin hänen mukaansa aivan yksimielisiä ei siitäkään voida olla.

– Niinpä me kehitetään tälle eläimelle nimeksi järvisieni. Eläin se on siinä mielessä, että se tuottaa muna- ja siittiösoluja. Mielenkiintoista on, että sillä ei kuitenkaan ole minkäänlaisia sukuelimiä, eikä muitakaan elimiä, Saura sanoo.

Katso koko keskustelu Areenassa.

Lähetä oma havainto

Oletko saanut kuvattua luonnossa jonkin erikoisen tilanteen? Lähetä kuva tai video ja siihen liittyvä kysymys osoitteeseen luonto.ilta@yle.fi.

Kerro mitä tapahtui ja halutessasi liitä mukaan kysymys.

Lähettämällä kuvan tai videon annat Ylelle luvan jakaa havaintosi ja siihen liittyvän tarinan kanavillaan, verkossa ja somessa. Yle Luonto jakaa myös hienoja luontokuvia somekanavillaan.

Luonto-ohjelmia kuullaan Yle Radio Suomessa aina keskiviikkoisin klo 18-20. Luontoillan asiantuntijakaarti kokoontuu vastaamaan kysymyksiin kerran kuussa. Katso uusin Luontoilta Areenassa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa