Hyppää pääsisältöön

Ruoka ja juoma

Leivo rapeita ja mausteisia marenkeja ilman kananmunia – käytä sen sijaan kikherneiden lientä

Rapeita marenkeja ilman munia - Toista Yle Areenassa

Kikherneiden liemi toimii yhtä hyvin kuin valkuaiset näissä rapeissa marengeissa. Sen voi vatkata kovaksi vaahdoksi, ja se antaa aivan oikeanlaisen rakenteen.

Pakastekuivatut marjat sopivat hyvin marenkien maustamiseen. Tässä olemme murentaneet pinnalle kuivattuja puolukoita ja maustaneet kanelilla, joka sopii hienosti happaman supermarjan kaveriksi.

Mausteet voi helposti vaihtaa muihin mausteisiin tai marjoihin tai miksei sulatettuun suklaaseenkin.

Tämä leivonnainen sopii myös kananmuna-allergikoille ja vegaaneille.

Tarvikkeet:

  • ¾ osaa kikhernepurkin liemestä (noin 500 g)

  • 1 ml etikkaa, 12 %

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl jauhettua kanelia

  • ½ dl pakastekuivattuja tai kuivattuja puolukoita murskattuina

Tee näin:

  1. Vatkaa kikherneiden liemi etikan kanssa paksuksi vaahdoksi.

  2. Lisää pari ruokalusikallista sokeria kerrallaan kiiltävään marenkiin. Sekoita mukaan kaneli.

  3. Pane nokareita leivinpaperin päälle. Siivilöi pinnalle puolukkaa.

  4. Paista uunissa 95-asteessa noin 1 h.

  5. Ota ulos ja anna kuivua. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä