Hyppää pääsisältöön

Elämäni Biisi

Elämäni Biisi osoitti tukensa Ukrainalle – hyväntekeväisyysjakso katsottavissa nyt

Elämäni Biisin tähtiartistit seisovat lavalla Ukrainan lipun kanssa.
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Elämäni Biisi muuttui muotoon ПІСНЯ МОГО ЖИТТЯ, kun Suomen suurinta seurapeliä saapui pelaamaan joukko ukrainalaisia julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

TV1:n lauantai-illassa osoitettiin tukea Ukrainalle, kun Elämäni Biisin Ukrainaan tehtyä hyväntekeväisyysjaksoa tähditti joukko ukrainalaisia julkisuudesta tuttuja henkilöitä.

Ukrainaan tehdyssä jaksossa omat elämänsä biisit paljastivat Euroviisuista tuttu juontaja Timur Miroshnychenko, laulaja ja YK-lähettiläs Taras Topolia, laulaja ja tv-esiintyjä Nadia Dorofeeva sekä MM-tason urheilijapariskunta Mykhailo Romanchuk ja Maryna Bekh-Romanchuk.

Elämäni Biisi -ohjelman tähdet poseeraavat ohjelman lavasteissa.
Kuvateksti Mykhailo Romanchuk, Maryna Bekh-Romanchuk, Katja Ståhl, Kateryna Osadcha, Timur Miroshcychenko, Taras Topolia ja Nadia Dorofeeva
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Jakson juontajana nähtiin Ukrainan eturivin juontajiin kuuluva Kateryna Osadcha. Hänen rinnalleen mukaan liittyi myös ohjelman alkuperäisjuontaja Katja Ståhl.

Jakson aikana kuultiin laaja kattaus kappaleita sekä ukrainaksi että englanniksi. Vieraiden kappaleita tulkitsivat ukrainalaisartistit KOLA ja LAUD sekä Elämäni Biisin suomalaisversiosta tutut Diandra, Kasmir, Irina, Arja Saijonmaa ja JP Leppäluoto. Heidän lisäkseen jaksossa nähtiin myös Pirkanpojat ja TAMK Choral Company.

Diandra ja mykistävä Let It Go

Illan kohokohtiin kuului kiistatta Diandran tulkinta Disney-hitistä Let It Go. Kappaleen toi mukanaan Timur Miroshnychenko, jolle kyseisestä kappaleesta tuli merkityksellinen vain vähän aikaa sitten.

Diandra - Let It Go - Toista Yle Areenassa

Tarinassaan Miroshnychenko palasi alkuvuoden tapahtumiin, jolloin miljoonat ukrainalaiset joutuivat eroon toisistaan. Näin tapahtui myös Miroshnychenkolle ja hänenn läheisilleen, kun perheen äiti ja lapset poistuivat muutaman kuukauden ajaksi maasta.

- Nuo kolme kuukautta olivat todella vaikeita. Ehkä jopa vaikeampia kuin sen ymmärtäminen, miksi edes olimme erossa, Miroshnychenko sanoi.

Timur Miroshcychenko kertoo tarinaa Elämäni Biisi -ohjelmassa, Kateryna Osadcha kuuntelee vieressä.
Kuvateksti Timur Miroshcychenko ja Kateryna Osadcha
Kuva: Nadi Hammouda / Yle

Kuluvan vuoden kesäkuussa vaimo ja lapset palasivat takaisin Kiovaan. Perheen jälleennäkeminen synnytti tarpeen viettää aikaa yhdessä niin paljon kuin mahdollista.

Kesän aikana perheeseen syntyi myös uusi traditio: vanhemmat ja lapset alkoivat kokoontua viikonloppuaamuisin samaan sänkyyn katsomaan hyvän mielen elokuvia ja piirrettyjä.

Ensimmäinen yhdessä katsottu elokuva oli animaatio Frozen, jossa kuullaan myös kyseinen Miroshnychenkon elämän biisi.

- Se onni, jota tuntee kun kaikki läheiset ovat ympärillä ja halaavat toisiaan - sitä ei voi verrata mihinkään, Miroshnychenko totesi.

Ed Sheeranista Arja Saijonmaahan

Jakson aikana kuultiin myös monia muita koskettavia tarinoita ja esityksiä. Ilta avattiin tähtiartistien yhteisesityksellä, jossa kuultiin Imagine Dragons -yhtyeen kappale Believer.

Elämäni Biisi -tähtisolistit - Believer - Toista Yle Areenassa

Nadia Dorofeeva toi mukanaan tunteikkaan kappaleen Mamyna Chereshnya, jonka tulkinnasta vastasi LAUD.

LAUD - Mamyca Chereshnya - Toista Yle Areenassa

Ukrainalainen laulaja-lauluntekijä KOLA esitti oman kappaleensa Chy Razom, joka paljastui Mykhaylo Romanchukin ja Maryna Bekhin valitsemaksi.

KOLA - Chy Razom - Toista Yle Areenassa

Ennennäkemättömän duon muodostivat Kasmir ja LAUD, kun kyseinen parivaljakko sai tilkuttavakseen Taras Topolian valitseman kappaleen 2step.

Kasmir & LAUD - 2step - Toista Yle Areenassa

Illan pysäyttävimmästä esityksestä vastasi Arja Saijonmaa, joka esitti saksankielisen version kappaleesta Mauthausen.

Arja Saijonmaa - Mauthausen - Toista Yle Areenassa

Ilta päättyi maailmankuuluun jouluklassikkoon, kun jakson päätteeksi kuultiin kappale Carol of The Bells. Kyseinen teos on ukrainalaisen säveltäjän Mykola Leontovychin kynästä.

Elämäni Biisi -tähtisolistit - Carol of The Bells - Toista Yle Areenassa

Elämäni Biisi - ПІСНЯ МОГО ЖИТТЯ: Ukraina-spesiaali ja yksittäiset esitykset ovat katsottavissa Yle Areenassa.