Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen Antti Kuroselle Sananvapauden kunniastipendi ja Sananvapauden miekka

Toimittaja Antti Kuronen tuhoutuneen kerrostalon edessä. Antilla suojaliivi jossa lukee press
Kuva: Ivar Heinmaa / Yle

Kuronen on raportoinut Ylelle suomeksi ja ruotsiksi maailman eri konfliktialueilta.

Journalistiliitto palkitsi Ylen ulkomaankirjeenvaihtajan Antti Kurosen Sananvapauden kunniastipendillä ja Sananvapauden miekalla.

Palkinto myönnetään Journalistiliiton jäsenille, joiden katsotaan toimineen sekä journalisteina että sananvapauden puolustajina erityisen ansiokkaasti.

”On valtava kunnia, kun saa tunnustusta kollegoilta. Uskon, että tämä palkinto on tarkoitettu kaikille Ukrainassa työtä tehneille toimittajille. On hienoa olla journalisti tässä ajassa, kun työtämme arvostetaan yhteiskunnassa laajemminkin”, sanoo Antti Kuronen.

Palkintoperusteissa kiitetään Kurosen sinnikästä ja systemaattista raportointia kriisialueilta vaarallisista oloista. Kuronen on työllään ”merkittävästi välittänyt tietoa Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen seurauksista, sen taustoista, tapahtumista ja siviilien kärsimyksistä samalla edistäen sananvapauden asiaa. Kuronen on välittänyt meille sodan seurauksien synkimpiä puolia pitäen rohkeasti kiinni journalistisista arvoista”.

Kuronen on raportoinut Ylelle suomeksi ja ruotsiksi maailman eri konfliktialueilta muun muassa Ukrainasta, Syyriasta, al-Holin leiristä ja Vuoristo-Karabahista.

Journalistiliitto palkitsi Sananvapauden kunniastipendillä ja Sananvapauden miekalla myös freelancer-toimittaja Johanna Vehkoon. Häntä kiitetään siitä, että hän on tuonut esiin kasvavan ilmiön, jossa toimittajia yritetään vaientaa uhkailun, ahdistelun ja maalittamisen keinoin. Vehkoo on tehnyt Ylelle mm. Valheenpaljastaja-podcastia.

Sananvapauden stipendit myönnetään neljän vuoden välein. Stipendi on 5 000 euron arvoinen.