Hyppää pääsisältöön

Kuusijuhla

Kuusijuhlassa nähtiin Pentuliven jouluriemua, veikeitä terapia-alpakoita ja erilaisia aaton perinteitä – katso tästä yleisön joulukuvat

Päivitetty 24.12.2022 21:35.
Kuusijuhlaa jouluaattona TV1:ssä juontavat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen.

Kuusijuhlan suora lähetys Yle TV1:ssä alkaa aattona heti joulurauhan julistuksen jälkeen ja jatkuu iltaan asti suosikkivieraiden, rennon joulukonsertin ja tietenkin karvaisten kavereiden kanssa.

Kuusijuhla tuo ilonpilkahduksen jälleen kaikkiin koteihin jouluaattona. Joulurauhan julistuksen jälkeen alkavaa lähetystä juontavat Ella Kanninen ja Mikko Kekäläinen.

Tuttuun tapaan Kuusijuhla matkaa aattona eri puolella Suomea tutustuen joulun perinteisiin, hyväntekijöihin ja eläinystäviin. Illan päättää joulukonsertti, jossa kuullaan jouluperinteitä ravistelevaa musiikkia.

– Kuusijuhla on lämmin ja kiireetön läsnäolo-ohjelma, joka on jo muodostunut jouluaaton perinteeksi. Haluamme välittää joulun henkeä ja tarinoita sekä luoda aidon joulutunnelman myös niille, jotka viettävät aattoa yksin tai vaikka työpaikalla, kertoo Kuusijuhlan tuottaja Rauli Valo.

Yleisön omia jouluterveisiä ja -kuvia ei ole unohdettu, vaan niitä voi lähettää aattona Whatsappissa numeroon 044 421 6677 tai artikkelissa alla olevalla lomakkeella.

Pentuliveä, ihana Antero-sika ja terveisiä ympäri Suomen

Vuoden söpöimpien pentujen eli Pentuliven Ruskan, Pikin ja Roihun kommelluksia nähdään myös Kuusijuhlassa. Eläinten ystäville lähetys onkin silkkaa ilotulitusta, sillä vierailemme seniorikoirien saattohoitolassa sekä tapaamme Instagramista tutun Antero-sian Vihdissä.

Ellan ja Mikon vieraina Pasilan studion talvimetsässä vierailevat terapiaeläiminä ihastuttavat alpakat.

Osa Kuusijuhlan toimittajista karkaa talvimetsästä ja tutustuu joulun viettoon eri puolella Suomea.

Toimittajat Tuulianna Tola, Olli-Pekka Kursi ja Mikko Pienipaavola kertovat ainakin, miten Suomenlinnan merivartioasemalla vietetään joulua, millaista on Turun kauppahallissa aattoaamuna sekä miten Pellossa vapaaehtoiset ja kunnanjohtaja ilahduttavat ukrainalaislapsia.

Suosikkivieraita ja upeita artisteja

Ellan ja Mikon juttusille istahtahtavat muiden muassa suomalaisten suosikkimeteorologi Anniina Valtonen sekä Aikuiset-sarjan Elias Salonen. Julkkikset paljastavat lähetyksessä jännittävimpiä joulumuistojaan.

Kuusijuhlassa tunnelmaa pitää yllä pianisti Iiro Rantala yhdessä Yonan kanssa.

Illan kruunaa joulukonsertti, jossa Leri Leskisen johtaman house-bändin artisteina ilahduttavat Nelli Matula, Ilta, Tuomari Nurmio, Tuure Kilpeläinen ja Elise-Juliette.

Tule mukaan joulun viettoon

Ihmiset tekevät joulun ja yleisö on tärkeässä roolissa Kuusijuhlassa. Tänä vuonna yleisön toiveet on otettu vielä aiempaakin paremmin huomioon niin sisällöissä kuin lähetysajoissa.

Muutama onnekas saa kertoa oman yllätyksellisen joulutarinansa suorassa lähetyksessä. Pianisti Iiro Rantala ja sarjakuvapiirtäjä Ville Ranta herättävät tarinat eloon improvisoimalla suorassa lähetyksessä musiikki-kuvateoksia.

Jos joululahjojen hankkiminen mietityttää tai aiheuttaa harmaita hiuksia, kokeile Kuusijuhlan Lahjakonetta. Se kertoo erinomaisella tarkkuudella, miten läheistä kannattaa muistaa.

Kuusijuhlan lähetysajat 24.12. TV1

12.10-12.59 Pentuliven pennut, Anniina Valtonen ja terveisiä Turusta ja Napapiiriltä

14.30-15.24 Musiikki-kuvateoksia ja katsojien jouluterveisiä, alpakoita, seniorikoiria ja erilaisia jouluperinteitä

18.10-18.59 Julkkisten jouluterkkuja ja artistihaastatteluita

20.45-21.33 Joulukonsertti

Taittopala, joka on tehty Kuusijuhlan graafisista koristenauhoista. Koristenauhat ovat punaisen ja vihreän värisiä.
Kuva: Miia Anttila/ Yle

Päivitetty 22.12.2022 klo 16.27: lisätty kuva- ja viestilomake artikkeliin.