Hyppää pääsisältöön

Ylen tiedotteet

Ylen ja Erätauko-säätiön luotsaama Hyvin sanottu – Bra sagt -hanke on Vuoden Tapateko

Ihmisiä seuraamassa juontajan vetämää keskustelutilaisuutta Hämeenlinnan Verkatehtaalla.
Kuvateksti Hyvin sanottu – Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia.
Kuva: Sakari Piippo / Yle

Tapaseuran Vuoden Tapateko -palkinto jaettiin Helsingissä 5.12.2022.

Tapaseura on palkinnut Hyvin sanottu – Bra sagt -hankkeen Vuoden Tapateko -palkinnolla.

Valintaperusteissaan Tapaseura nostaa esiin muun muassa sen, miten Hyvin sanottu – Bra sagt -hanke vahvistaa ja tukee keskustelukulttuuria, joka sallii erilaiset mielipiteet asettamatta niitä toisiaan vastaan ja syyllistämättä. Lisäksi ajankohtaisten keskustelujen aiheina on ollut monia henkilökohtaisia ja vaikeitakin asioita, joista kertominen avoimesti on tuonut uusia katsantokantoja ja ymmärrystä.

”Hankkeen tavoitteena on vahvistaa suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan. Keskustelukulttuuria kehittämällä meidän on mahdollista luoda yhteistä ymmärrystä ja vaikuttaa siihen, miten kohtaamme toisemme – ihmiseltä ihmiselle. Vuoden Tapateko -palkinto ilahduttaa suunnattomasti, tämä on hieno tunnustus tiimimme ja yhteistyökumppaneidemme ahkerasta työstä”, iloitsee hankkeen päätuottajana Ylellä toimiva Markus Liimatainen.

Hyvin sanottu – Bra sagt on Ylen ja Erätauko-säätiön luotsaama viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

Tietoa yhdistyksestä:

Tapaseura (perustettu 1996) on suomalainen hyvien tapojen yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä hyvien käytöstapojen tuntemusta ja herättää kiinnostusta käytöskulttuurin kehittymiseen. Vuodesta 2000 lähtien yhdistys on palkinnut kunniakirjalla Vuoden Tapateon. Kunniakirja myönnetään yksilölle tai yhteisölle, joka kyseessä olevan vuoden aikana on omalla toiminnallaan näkyvällä ja kiitettävällä tavalla edistänyt Tapaseuran tavoitteita.

Sisältö muilla kielillä