Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Osallistu Radio Suomen paiväkirjatarinoiden iltaan!

Päivitetty 13.12.2022 15:36.
Olli Haapakangas Mikael Agricolaksi pukeutuneena kirjoittamassa päiväkirjaa.
Kuva: Katriina Rouvinen / Yle

Kirjoitatko päiväkirjaa, kuinka usein ja miksi? Jaa valitsemasi kirjoitus kuuntelijoiden kanssa!

Päiväkirja on ystävistä parhain. Se tahdistaa arjen, kuuntelee ja ymmärtää, kätkee sisäänsä niin pienemmät kuin maailmaa mullistaneet päivätkin. Vaikka päiväkirjaasi eivät muut lukisikaan, se voi tuottaa iloa myös jälkeläisille tai jopa historiantutkijoille. Päiväkirja herättää henkiin kadonneen maailman kaikessa karuudessaan ja kauneudessaan - ehdottomasti kirjahyllysi voimakkain teos!

Radio Suomi jakaa päiväkirjojen ilosanomaa illassa, johon voit osallistua kertomalla omasta päiväkirjaharrastuksestasi. Milloin aloit kirjoittamaan ja minkälaisia asioita kirjaasi tallennat? Oletko vienyt kirjasi digitaaliseksi tai jopa sosiaaliseen mediaan, vai onko vahakantinen vihko edelleen ainoa oikea tallennustapa? Oletko koskaan miettinyt kenelle päiväkirjaasi kirjoitat? Jos päiväkirjan pito joskus jäi kesken, harmittaako?

Astetta vihkiytyneemmille tarjoan intiimimpää mahdollisuutta: jaa joku päiväkirjakirjoitus muiden kuuntelijoiden kanssa! Se voi olla joku erityisen merkittävä päivä sinulle tai maailmalle, muuten vain hauska tai koskettava teksti, tuokiokuva menneisyyden lehdiltä. Sellaisia on mahtava lukea radiossa, ja kenties vielä mahtavampi kuunnella!

Radio Suomen paiväkirjakerho kokoontuu maanantaina 12.12 klo 19, isäntänä toimii lukiolaisena ensimmäisen almanakan ostanut Olli ”Kirjoituksia kellarista” Haapakangas.

muokattu 13.12.2022: Lomake poistettu.