Kun haluat tehdä oikein tulista ruokaa – virvoittava lassi puolukoista lieventää chilin poltetta suussa
Lassi on suosittu juoma Intian kaltaisissa maissa, joissa chiliä käytetään päivittäin ruoanlaitossa. Tavallisimmin se maustetaan mangolla, mutta me teemme pohjoismaisen muunnelman puolukasta.
Jogurtti on lassin pääraaka-aine, ja juuri hapatettu maito viilentää ruoan tulisuutta. Myös rasvaiset raaka-aineet miedontavat chilin poltetta, joten käytä mieluusti rasvaista jogurttia, jos tarjoat lassisi chilillä maustetun ruoan kanssa.
Lassi muistuttaa smoothieta ja sopii myös vitamiinipitoiseksi välipalaksi.
Virvoittava puolukkalassi
Määrä: 4-6
Valmistusaika: 5 min, josta valmisteluaika 5 min
Ainekset
2 ½ dl maustamatonta jogurttia, esimerkiksi kreikkalaista
1 dl maitoa
1 dl pakastepuolukoita
2 tl hunajaa
1 limetin mehu
½ appelsiinin mehu
1 kourallinen tuoretta minttua
1 tl kardemummaa
Ohjeet
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa ja kaada juoma lasiin. Koristele puolukoilla ja mintulla.
Tarjosimme puolukkalassin jalapenolla maustetun maissileivän kyytipojaksi. Katso tästä klippi.
