Hyppää pääsisältöön

Ylen vastaukset

Yle vastaa: Viihde on osa Ylen tehtävää

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä kirjoitus on lähetetty Etelä-Suomen Sanomiin 12.12.2022.

Matias Granlund sallisi mielipidekirjoituksessaan (ESS 10.12.2022) Ylelle uutiset ja vaalien tulospalvelun, mutta ei viihdettä. Virikkeellinen viihde kuitenkin kuuluu Ylen lakisääteisiin tehtäviin, samoin kuin monipuolisen tiedon, oppimisen ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksien tarjoaminen. Viime vuodet ovat osoittaneet mikä merkitys kulttuurilla ja viihteellä, kuten vaikkapa musiikilla, on ihmisten henkisen hyvinvoinnin kannalta kriisiaikoina.

Granlund mainitsee kirjoituksessaan ”turhanpäiväiset” viihde- ja tosi-tv-ohjelmat. Esimerkiksi Sohvaperunat ja Sinkut paljaana näyttävät erilaisia ihmisiä ja luovat samastumispintaa monenlaisille katsojille. Pillupäiväkirjat puolestaan ei ole viihdettä tai tosi-tv:tä, vaan dokumenttisarja naisten seksuaalisuuteen liittyvistä rooleista ja toimintamalleista. Tarinoita vessasta -podcastsarja ei liity vessoihin, vaan vanhoihin lehtiin ja niiden tarinoihin. Yhdelle turhanpäiväinen on monille muille merkityksellinen.

Kirjoituksessa on myös virhe Ylen budjetissa. Yle maksaa rahoituksestaan arvonlisäveroa ja ensi vuoden budjetti on noin 523 miljoonaa euroa, ei noin 570 miljoonaa.

Jere Nurminen

viestintä- ja brändijohtaja, Yle