Hyppää pääsisältöön

Yle Radio Suomi

Radio Suomi on yhä enemmän kanssasi läsnä – myös toivemusiikki soi entistä enemmän

Toimittaja Olli Haapakangas lämmittää saunaa kiukaan edessä.
Kuva: Johanna Kannasmaa / Yle

Vuodenvaihde tuo muutoksia Radio Suomen ohjelmistoon.

Vuoden vaihtumiseen liittyy lupauksia ja uusia alkuja. Me Radio Suomessa lupaamme ensi vuonna olla yhä enemmän läsnä ja tarjoamme myös muutaman uuden ohjelma-avauksen. Teemme aiempaa enemmän suoraa radiolähetystä ja olemme vahvasti vuorovaikutuksessa teidän, kuuntelijoidemme, kanssa. Soitamme myös yhä enemmän toivemusiikkia.

Ohjelmistomuutoksia Radio Suomessa

 • Radio Suomen Musiikki-ilta tiistaisin klo 18–21 (3.1.2023 alkaen)

 • Kadonneen levyn metsästäjät kuukauden viimeisenä tiistaina kello 18–20 (ensimmäisen kerran uudella ohjelmapaikalla 31.1.)

 • Sunnuntailöylyt sunnuntaisin klo 16.15–18.50 (8.1. alkaen)

 • Tiskijorma - Jorma Hietamäki sunnuntaisin klo 20–21 (8.1. alkaen)

 • Mitä kuuluu, Suomi? lauantaisin klo 9–12 (7.1. alkaen)

 • Sunnuntaivieras sunnuntaisin klo 15.20 (8.1. alkaen)

 • Yöradio - toiveiden yö maanantaista perjantaihin klo 22–24 (9.1. alkaen)

 • Yöradio - toiveiden yö viikonloppuisin klo 23–24

 • Bluesministeri ja Kantritohtori siirtyvät kesäsarjoiksi

 • Veli Kauppinen uuden äärellä siirtyy kuultavaksi vain Yle Areenassa

 • Jokaniemin sävelradio ja Pollari - rock -etsivä loppuvat vuoden vaihteessa

Radio Suomen tiistai-illat on jatkossa omistettu musiikille

Kolmituntinen Radio Suomen Musiikki-ilta pitää sinut kärryillä uudesta kotimaisesta musiikista ja kertoo myös, mitä maailma soittaa juuri nyt. Kuuntelijat kutsutaan jakamaan yhdessä havaintoja uutuuskappaleista ja ihmettelemään musiikin ilmiöitä. Mukaan mahtuu myös sopivasti nostalgiaa. Juontajina vuorottelevat Jyrki Hakanen, Paula Jokimies ja Hanna Kataja-Rahko.

Lisäksi kerran kuussa Radio Suomen Musiikki-ilta pyhitetään tutkimusmatkoille menneeseen, kun Kadonneen levyn metsästäjät naaraavat esiin yhdessä kuuntelijoiden kanssa historiaan hukkuneita säveliä.

Sunnuntailöylyt Olli Haapakankaan kanssa

Radio Suomen uusi viikonlopun iltapäiväohjelma Sunnuntailöylyt tarjoaa viihdykettä liikkeellä oleville ja rentoa seuraa sunnuntaihin. Lähes kolmituntinen suora lähetys nojaa vahvasti juontaja Olli Haapakankaan persoonalliseen tyyliin ja ajatuksenjuoksuun; kuuntelijat saavat kernaasti osallistua ohjelmaan ja heittää löylyä lisää. Henkisenä miljöönä on yleinen sauna, jossa juttu lentää ja puheenaiheet vaihtuvat kulloisenkin sunnuntain mukaan.

Muutoksia musiikkiohjelmissa

Tiskijorma - Jorma Hietamäki saa uuden ohjelmapaikan sunnuntai-illasta. Bluesministeri Esa Kuloniemen ja Kantritohtori Teppo Nättilän ohjelmia kuullaan kanavalla jatkossa viikottaisen lähetyksen sijaan kesäsarjoina. Jokaniemen sävelradiosta ja Pollari - rock-etsivä -ohjelmasta kuullaan vuodenvaihteessa viimeiset jaksot ja ne päättyvät sitä myötä. Myös Veli Kauppinen uuden äärellä -ohjelmasta kuullaan kanavalla viimeinen jakso vuodenvaihteessa, mutta ohjelma tulee jatkumaan Yle Areenassa.

Tammikuusta lähtien Yöradio alkaa arkisin jo klo 22 ja siellä kuullaan aiempaa enemmän kuuntelijoiden toivemusiikkia; toivemusiikin osuus kasvaa tunnista kahteen tuntiin.

Mitä kuuluu, Suomi? aloittaa lauantain aamupäivissä

Radio Suomen Lauantaitalkoot-ohjelman tilalle tulee ensi vuonna uusi Mitä kuuluu, Suomi? -ohjelma. Mitä kuuluu, Suomi? on ikkuna viikon kiinnostavimpiin puheenaiheisiin ja uutisiin eri puolilta maata.

Lähetyksessä kuullaan aluetoimitusten viikon kiinnostavimmat haastattelut ja audiot, joiden sisältöjä syvennetään juontopuheella sekä vieraiden ja suorien alueyhteyksien voimin. Ohjelmaa juontaa Vesa Winberg.

Tutut ohjelmat jatkavat

Paikka auringossa -ohjelman juontajakokoonpanoon tulee muutoksia Marko Maunukselan siirtyessä muihin tehtäviin. Ohjelmasta tutut äänet Olga Ketonen, Maija Salminen, Paula Jokimies ja Hanna Kataja-Rahko jatkavat juontajina ja porukkaan liittyy uutena Kai Antero. Paikka auringossa kuullaan totutusti arkisin klo 13–14.

Vaikka moni asia muuttuu, paljon pysyy myös ennallaan. Radio Suomessa jatkossakin perjantaisin Puhelinlangat laulaa, keskiviikkoisin syvennytään luontoasioihin ja lauantaisin ääneen pääsee Entisten nuorten sävellahja. Myös sunnuntaiaamupäivien suositut musiikkiohjelmat Tarja Närhin Iskelmäradio, Pekka Laineen Ihmemaa ja Laiskanlinna - Tero Liete jatkavat tutuilla ohjelmapaikoillaan, samoin moni muu ohjelma.

Muutokset astuvat pääosin voimaan loppiaisen jälkeen. Tervetuloa kuuntelemaan!