Pikkelöidyt kasvikset sienten kera on edullinen ja ylellinen lisuke – yksinkertainen 1-2-3-liemi säilyttää sekä rapeuden että värin
Kasvisten säilöminen ei ole erityisen hankalaa. Tarvitaan vain viipaloituja kasviksia, etikasta, sokerista ja vedestä keitettyä lientä ja puhdas lasipurkki.
Meistä oli aika käyttää osa syksyn sienisadosta. Ladoimme purkkiin kerroksittain pakastettuja kantarelleja, kukkakaalia ja ohueksi viipaloitua keltajuurta ja kaadoimme päälle 1-2-3-lientä. Kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mikä on sesongissa ja mitä jääkaapista sattuu löytymään, sillä tällä yksinkertaisella liemellä voi pikkelöidä lähes mitä tahansa.
Säilötyt kasvikset sienten kera
Ainekset
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 laakerinlehteä
5 mustapippuria
1 kukkakaali
1 keltajuuri
½ punasipulia
10 kantarellia
Ohjeet
Kiehauta etikka, sokeri, vesi, laakerinlehdet ja mustapippurit kattilassa.
Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Leikkaa keltajuuri ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
Lado kasvikset ja sienet kerroksittain kuumentamalla desinfioituun lasipurkkiin. Kaada päälle kuuma liemi. Anna tekeytyä yön yli ennen tarjoilua.