Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Pikkelöidyt kasvikset sienten kera on edullinen ja ylellinen lisuke – yksinkertainen 1-2-3-liemi säilyttää sekä rapeuden että värin

Lasipurkillinen siivutettuja vihanneksia, kuten sipulia, kukkakaalia ja sieniä.
Kuvateksti Pikkelöityjä kasviksia voi muunnella loputtomiin. Tässä versiossa on pakastettuja sieniä, jotka antavat säilykkeelle ihanan metsäisen maun.
Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle

Kasvisten säilöminen ei ole erityisen hankalaa. Tarvitaan vain viipaloituja kasviksia, etikasta, sokerista ja vedestä keitettyä lientä ja puhdas lasipurkki.

Meistä oli aika käyttää osa syksyn sienisadosta. Ladoimme purkkiin kerroksittain pakastettuja kantarelleja, kukkakaalia ja ohueksi viipaloitua keltajuurta ja kaadoimme päälle 1-2-3-lientä. Kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mikä on sesongissa ja mitä jääkaapista sattuu löytymään, sillä tällä yksinkertaisella liemellä voi pikkelöidä lähes mitä tahansa.

Lasipurkillinen säilöttyjä vihanneksia.
Kuvateksti Keltajuurista irtoaa väriä säilöttäessä.
Kuva: Marika Lytts-Råholm / Yle

Säilötyt kasvikset sienten kera

Ainekset

  • 1 dl etikkaa

  • 2 dl sokeria

  • 3 dl vettä

  • 2 laakerinlehteä

  • 5 mustapippuria

  • 1 kukkakaali

  • 1 keltajuuri

  • ½ punasipulia

  • 10 kantarellia

Ohjeet

Kiehauta etikka, sokeri, vesi, laakerinlehdet ja mustapippurit kattilassa.

Leikkaa kukkakaali pieniksi paloiksi. Leikkaa keltajuuri ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi.

Lado kasvikset ja sienet kerroksittain kuumentamalla desinfioituun lasipurkkiin. Kaada päälle kuuma liemi. Anna tekeytyä yön yli ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta Yle Areenassa

Sisältö muilla kielillä