Hyppää pääsisältöön

Strömsö

Neulomisen iloa ja apua maailman lapsille – yhdessä keräsimme yli 6 000 euroa Nenäpäivälle ja jaoimme lämpöä neulotuilla huiveilla

Två kvinnor i skogen med varsin stickad sjal runt sig.
Kuvateksti Kerstin Niemi ja Linda Högström ovat kumpikin neuloneet kaverihuivin.
Kuva: Linda Högström

Kiitos kaikille teille, jotka lahjoititte ja olitte neulomassa kanssamme. Olemme saaneet nähdä kaikkea kansallispukunäytöksistä ryhmähaleihin. Tästä voit katsella kuvia Nenäpäivän 2022 kunniaksi neulotuista huiveista.

Iloisina ja nöyrän kiitollisina olemme summanneet Strömsön Nenäpäiväkampanjan 2022. Yhdessä keräsimme kokoon yli 6 000 euroa.

Sillä summalla saa sekä koulutusta että sairaanhoitoa monelle heikossa asemassa olevalle lapselle. Sillä summalla voi Nenäpäivä esimerkiksi tukea 200 lapsen koulutusta. Koulutus on yksi tärkeimmistä edellytyksistä sille, että lapsi voi luoda itselleen paremman tulevaisuuden. Tästä voit lukea lisää siitä, miten lahjoitus auttaa.

Två kvinnor med röda clownnäsor som skrattar och kramas och har lindat en stickad sjal runt sig.
Kuvateksti Strömsön juontajat Lee Esselström ja Elin Skagersten-Ström ovat iloisia avokätisistä lahjoituksista.
Kuva: Carina Ahlskog / Yle

Strömsön kampanja kaverihuivien neulomiseksi päättyy, mutta Nenäpäiväkeräys maailman lasten hyväksi jatkuu vuoden ympäri. Jos haluat, voit edelleen jatkaa huivien neulomista, täältä löydät Lee Esselströmin ohjeen kaverihuiviin.

Voit myös hyvin tehdä lahjoituksen Strömsön virtuaaliseen keräyslippaaseen vuoden loppuun asti. Samasta paikasta voit myös seurata ja nähdä lahjoitusten tarkan kokonaissumman.

Ystävyyshuiveja antamaan lämpöä ja lohtua

Maailman heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamisen lisäksi moni oli jakamassa myös lämpöä ja neulomisen iloa täällä kotona. Neuloimme yhdessä kaverihuivin, joka on lämmittävä halaus.

Sosiaalisissa medioissa voit nähdä hashtageilla #kompissjalen, #kaverihuivi ja #strömsökal5 osan siitä, mitä innokkaat käsityöharrastajat ovat neuloneet.

Neuleystävät Susannes Shopin neulekahvilasta kertovat, että ovat neuloneet kaverihuiveja vanhuksille, jotka asuvat vanhainkodeissa, ja lohtuhuiveja Lapväärtin seurakuntaan.

Fyra kvinnor med röda clownnäsor och en sjal runt sig.
Kuvateksti Sanni Lehikoinen ja hänen ystävänsä haluavat jakaa iloa ja tehdä jotain yhdessä. He käyttävät myös mielellään eri tilaisuuksissa kansallispukuja.
Kuva: Sanni Lehikoinen

Sotkamossa on eräs kaveriporukka neulonut kaverihuivin ja esitellyt sitä yhdessä kansallispukujen ja punaisten nenien kanssa.

– Kaikki alkoi siitä, että halusimme antaa kansallispuvuille lisää näkyvyyttä, joten hiihdimme kansallispuvuissa. Sitten päätimme neuloa Strömsö-villapaidat ja jakaa yhdessä luomisen iloa. Tällä kertaa teemme hyvää maailman lasten hyväksi yhdessä, Sanni Lehikoinen kirjoittaa Strömsöhön.

Kaikkea liehuvista hapsuista ryhmähuiveihin

Toiset ovat neuloneet huiveja ystäville, jotka tarvitsevat kannustusta, toiset itselleen. Olemme nähneet huiveja, joissa on hapsuja, kirjailuja ja monia eri värejä. Tähän olemme koonneet ne kuvat, jotka lähetitte meille Yle-kameran ja Instagramin kautta.