Haluatko maukasta silmänruokaa joulupöytään? Silloin silakat boquerones on erinomainen vaihtoehto
Boquerones on espanjalainen tapas, joka tehdään usein sardiineista. Sen voi kuitenkin tehdä yhtä hyvin silakoista. Se sopii hyvin kaikkien juhlien kalapöytään tai miksei juhlavaksi alkupalaksi.
Tämä on resepti, jonka saimme Strömsön suureen silakkahaasteeseen, jossa peräänkuulutimme parhaita silakkaruokianne. Kotigastronomi Max Mickelsson lähetti tämän ohjeen.
”Olen lainannut reseptin keittiölegenda Leif Mannerströmiltä. Hänen alkuperäisessä ohjeessaan on punaista paprikaa, mutta olen käyttänyt kolmea eriväristä paprikaa, jotta tulos on leikkisämpi.”
Max Mickelsson
Silakat boquerones
Ainekset
400 g silakkafileitä ilman nahkaa
1 punainen, 1 keltainen, 1 vihreä paprika
tomaattia pieninä kuutioina
silputtua persiljaa
minisalaatinlehtiä tai vastaavaa
Marinadi:
4 valkosipulinkynttä
1 ½ sitruunan mehu
1 ½ dl oliiviöljyä
2–3 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Ohjeet
Marinoi nahattomat silakat. Anna niiden seistä kylmässä yksi vuorokausi.
Paahda paprika 250 asteessa (grillissä tai uunin yläosassa) niin, että kuori kupruilee ja mustuu. Pane astiaan ja peitä parilla kerroksella muovikelmua. Kuori ne, kun ne ovat jäähtyneet. Leikkaa kauniiksi pieniksi suikaleiksi.
Lado kerroksittain silakkaa, paprikaa ja silakkaa. Ripottele sivuille pienet tomaattikuutiot. Lusikoi päälle vähän marinadia. Peitä lopuksi persiljalla ja pieniillä salaatinlehdillä.